Kā kopt ādu vasarā?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties karstajām vasaras dienām, arvien vairāk aizdomājamies par savu skaistumu.

Īpašu uzmanību pievēršam ne vien ziemas mēnešos uzkrātajām riepiņām, bet arī ādas skaistumam. Tāpēc šoreiz par to, kā rūpēties par savu ādu, kā gūt skaistu iedegumu un pasargāt ādu no vasaras saules kaitīgās iedarbības.

Āda, tāpat kā mati un nagi, ir ātri augošs orgāns, tāpēc tai regulāri jāsaņem barības vielas, lai spētu nepārtraukti atjaunoties. Šīs vielas jāuzņem gan ārīgi, gan iekšķīgi, jo ādas veselībai nepieciešamo vitamīnu, minerālvielu trūkums organismā var izraisīt ādas attīstības traucējumus, kā rezultātā āda kļūst mazāk gluda, neelastīga, vieglāk ievainojama un ātrāk noveco.

Ja, ļaujoties vasaras saules valdzinājumam, vēlamies saglabāt ādu veselīgu un skaistu, tad jālieto savai ādai piemērotākie iekšējie un ārējie ādas kopšanas līdzekļi.

Ādas kopšanas līdzekļi vasarā

Visu tipu ādām vasarā nepieciešami mitrinoši līdzekļi un pastiprināta aizsardzība pret ultravioletajiem stariem un brīvajiem radikāļiem. Vasarā ādai vajadzība pēc lipīdiem (tauku daļiņām) nav tik liela, tādēļ normāla tipa ādai ieteicami mazāk barojoši, mazāk taukaini un eļļaini kopšanas līdzekļi. Ja ir sausa āda, tad vasarā jāturpina ierastā kopšana. Taču par to, kādu krēmu lietot vasarā, vislabāk izlemt, konsultējoties ar kosmetologu vai dermatologu.

Veselīgs organisms — skaista āda

Lai gan parasti esam pieraduši par savas ādas veselīgumu rūpēties no ārienes, to barojot un mitrinot ar krēmiem, tomēr vēl svarīgāk ir vasarā parūpēties par savu ādu no organisma iekšpuses. Atzīti līdzekļi ādas kopšanai, aizsardzībai, barošanai, ārstēšanai un vispārējās ādas veselības uzlabošanai ir antioksidanti — A, B, C, E vitamīni, selēns, cinks, koenzīms Q10, beta karotīns, zivju un naktssveces eļļa, zaļās tējas ekstrakts, alvejas ekstrakts un citas vielas, kas jau sevi pierādījušas klīnisko pētījumos.

Vasarā, kad īpaši spēcīgi ādu skar saules ultravioletais starojums, īpaši nozīmīga ir antioksidantu lietošana, jo gan saules, gan solārija UV starojums izsauc ādas priekšlaicīgu novecošanos un grumbu rašanos.

No antioksidantiem sievietēm ieteicami tādi dabas produkti kā, piemērām, beta karotīns. Tas aptur un neitralizē brīvo radikāļu iedarbību, kā arī aizsargā un stiprina ādas šūnas, turklāt palīdz iegūt un saglabāt skaistu, vienmērīgu un dabisku iedegumu.

Dabisks preparāts, kam piemīt īpaši spēcīga šūnu aizsardzības iedarbība, ir koenzīms Q10, tas ne vien pasargā ādu no novecošanas, bet arī dod papildu enerģiju un uzlabo organisma veselību. Lai gan tas ietilpst daudzu krēmu sastāvos, to lietderīgi uzņemt arī papildus — kapsulu veidā.

Jālieto visi A, B, C, E vitamīni atbilstošās devās, jo tie palīdz nodrošināt veselīgu šūnu attīstību, pasargājot ādu no ultravioleto staru iedarbības un paaugstinot ādas šūnu enerģiju, uzlabojot imūnsistēmu un novēršot jebkādus ultravioleto staru radītus bojājumus.

Kā vasarā dziedēt neveselu ādu

Ieteicams regulāri lietot silīciju, naktssveces vai zivju eļļu, lai uzlabotu ādas vispārējo stāvokli un izskatu, nodrošinātu ādas dziļāko slāņu mitrināšanu un barošanu.

Naktssveces eļļā esošās omega 6 taukskābes mitrina ādu, novēršot tās sausumu un jutīgumu, dziedē ekzēmas, kā arī labvēlīgi iedarbojas uz sievietes organisma veselību kopumā. Naktssveces eļļa nopērkama kapsulās, to ieteicams lietot gan iekšķīgi, gan ārīgi.

Zivju eļļā esošās omega 3 taukskābes palīdz ādas slimību profilaksē un papildu ārstēšanā, jo tās ietilpst katras organisma šūnas apvalkā un ir īpaši nepieciešamas ādas šūnu atjaunošanās procesā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu