Lorenss Darels "Kipras rūgtie citroni"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

“Šī nav politiska grāmata, bet vienkārši mazliet impresionistiska apcere par noskaņojumu un atmosfēru Kiprā nemierīgajos gados no 1953. līdz 1956.,” priekšvārdā norāda Lorenss Darels. Tas ir tas pats slavenā dabas pētnieka Džeralda Darela vecākais brālis Larijs, kuru zinām no grāmatām par Korfu salu.

Lorenss Darels (1912–1990) rakstījis dzeju, prozu, lugas, ceļojumu aprakstus. Viņa grāmata “Kipras rūgtie citroni” (1956) saņēmusi Dafa Kūpera piemiņas balvu (Duff Cooper Memorial Prize). Ar šo L. Darela darbu izdevniecība “Nordik” sāk jaunu grāmatu ciklu par Vidusjūras salām.

“Darelam piemīt izcilas spējas, viņš tekoši runā grieķu valodā, viņam ir plašas zināšanas Grieķijas mūsdienu vēsturē, politikā, literatūrā; viņš ir dzīvojis Grieķijas kontinentālajā daļā un pavadījis daudzus gadus grieķu salās… Kipras un tās nedienu apraksts Darelam izdevies kā atklājums, vienlaikus aizkustinošs un atturīgs.” (Harolds Nikolsons, “Observer”)

Grāmatu tulkojusi I. Melgalve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu