Interesantākie un smieklīgākie kuriozi kino pasaulē (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par to, lai cilvēki vairāk smaidītu, filmu veidotāji rūpējas gan apzināti, gan arī neapzināti.

Pēdējais variants gan vairāk runā par sliktu cienījamajiem kinoindustrijas pārstāvjiem, jo tās ir vai nu kļūdas, vai nepilnības, vai arī paviršības. Jā, kādas tik dīvainības var pamanīt vērīgs skatītājs! Lūk, daži kuriozi, kas kopīgi ļoti daudzām populārām Holivudas filmām!

• Policisti, veicot jebkādu izmeklēšanu, obligāti iegriežas arī striptīzklubā.

• Ārzemnieki pat tad, kad palikuši vieni, turpina runāt angļu valodā.

• Gandrīz uz katras gultas ir L veida sega, kas sievieti apsedz līdz zodam, bet vīrieti – līdz jostas vietai.

• Policijas šefs parasti no lietas izmeklēšanas atstādina savu labāko izmeklētāju vai labākā gadījumā dod viņam 48 stundas laika, lai pabeigtu iesākto.

• Lidmašīnu nosēdināt var gandrīz vai katrs.

• Debesskrāpju ventilācijas sistēma – vislabākā paslēpšanās vieta, turklāt pa to var nokļūt jebkurā ēkas stāvā.

• Eifeļa tornis redzams no katra Parīzes loga.

• Uz katras bumbas ar pulksteņa mehānismu redzami lieli sarkani cipari, lai visi varētu redzēt, cik atlicis līdz bumbas sprāgšanai.

• Norēķinoties ar taksometra vadītāju, filmas varoņi nekad neskaita naudu, bet gan uzreiz izņem no maciņa vai kabatas nepieciešamo summu.

• Virtuvēs nav apgaismojuma. Ja filmas varonim naktī virtuvē nepieciešama gaisma, tad viņš parasti atver ledusskapja durvis.

• Ja filmas varone palikusi pa nakti kādā drūmā un neparastā mājā, tad, padzirdot dīvainas skaņas, viņa dodas izlūkot trokšņa cēloni, ģērbusies viskārdinošākajā apakšveļā.

• Mašīnas saskrienoties vienmēr aizdegas un eksplodē.

• Vienmēr ir iespējas novietot mašīnu pie nepieciešamās ēkas pat pilsētas centrā.

• Jebkuru atslēgu var atvērt vai nu ar kredītkarti, vai ar saspraudi, izņemot tos gadījumus, kad degošā mājā aiz slēgtajām durvīm atrodas mazs bērns.

• Lūpu krāsa nenoiet pat tad, ja filmas varone peld ar akvalangu.

Filmas – redkordnieces

Dīvaini, bet fakts. Jo dārgāka un vērienīgāka filma, jo vairāk tajā kuriozu. Kinoindustrija garlaikoties mums neļaus, jo filmas tiks uzņemtas vienmēr un vienmēr tajās būs arī kļūdas. Galvenā problēma parasti saistīta ar divām lietām – tā ir nepārdomāta datorgrafika un filmas uzņemšana no dažādiem rakursiem.

Filmas rekordnieces kļūdu daudzuma ziņā ir Džeimsa Kamerona "Titāniks", brāļu Endija un Lerija Vačovsku "Matrikss", Ridlija Skota "Gladiators", Maikla Beija "Pērlhārbora", Stena Lī "Zirnekļcilvēks" un par kino hitu kļuvušais "Harijs Poters".

Uzmanīgākie skatītāji un cītīgie kļūdu meklētāji "Matriksā" atraduši 138 (!) neatbilstības. Tas ir par astoņām kļūdām mazāk nekā "Titānikā", bet divreiz vairāk nekā "Pērlhārborā".

Filmas veidotājiem īpaša attieksme ir pret helikopteriem, kas uzsprāgst ēku tuvumā, tās nemaz neapskādējot. Pat šo ēku logi, kā izrādās, ir no bruņu stikla, jo pilnībā iztur šādas eksplozijas. Ja jau runājam par helikopteriem, tad jāatzīmē vēl kāda dīvainība, kas redzama "Matriksā", – proti, helikopteram paceļoties ir trīs spārni, bet jau pēc brīža tikai divi. Laikam lidojuma laikā tas ir atbrīvojies no nevajadzīgām detaļām.

Par kurioziem nereti parūpējas arī operatori, kuru atspulgi redzami gan uz filmas varoņu saulesbrillēm, gan spoguļiem un pat uz durvju rokturiem. Vissmieklīgākā epizode ir "Matriksa" sākumā, kad ekrāna stūrī parādās operatora baltās sporta čības.

"Pērlhārbora"

Savdabīga rakstura kuriozus lielā daudzumā var atrast arī "Pērlhārborā". Rodas iespaids, ka daudz kas tika atklāts tieši "Pērlhārborā". Piemēram, bikini un bezvadu telefoni. Medmāsas, ka brīvajā laikā sauļojas, ir ģērbtas bikini. Atcerēsimies, ka tas ir 1941. gads, bet bikini pirmo reizi parādījās piecus gadus vēlāk – 1946. gadā. Nez vai "Pērlhārborā" bija pašiem savi dizaineri, kas piedāvāja tik drosmīgu pludmales apģērbu. "Pērlhārborā" acīmredzot tika ieviesti pirmie bezvadu telefoni. Par to varam pārliecināties epizodē, kurā kāds no filmas varoņiem runā pa telefonu, kas nekur nav pieslēgts.

Tāpat neloģiska ir epizode, kurā notiek japāņu aviācijas uzlidojums. Ja atceramies, tas notika agrā rīta stundā, ap septiņiem. Šajā laikā līča rajonā kūsāja jau spraiga rosība – sievietes izkāra izmazgāto veļu, bērni aktīvi rotaļājās, tikai uz amerikāņu karabāzes kuģa valdīja absolūts miers.

"Gladiators"

Ar savdabīgām vēsturiskām un kinematogrāfiskām dīvainībām izceļas arī "Gladiators". Lūk, interesantākās:

• Pēc Maksima nāves redzams, kā pulsē dzīsla uz viņa sejas.

• Kad viņš atgriežas mājās, uz kviešu lauka pamanāmas traktora pēdas.

• Epizodē, kurā Maksims iziet arēnā cīnīties ar gladiatoru-gallu, šķēps viņam ir labajā rokā, bet vairogs – kreisajā. Pēc brīža izrādās, ka šķēps viņam ir kreisajā, bet vairogs – labajā rokā. Un beigu beigās šķēps un vairogs atkal ir samainīti vietām.

• Sākoties cīņai starp divām armijām, ekrāna centrā var pamanīt divus romiešu kareivjus, kuri kaujas laikā atklāti ķiķina. Tas liecina tikai to, ka pat Holivudā masas nav vadāmas.

• Filmas sākumā, pirms kaujas, kas izvērtās ziemas vidū, Maksims stāsta, ka pēc trīs nedēļām viņš vāks ražu. Interesanti, kā, beidzoties ziemai, ir iespējams vākt ražu?

"Harijs Poters"

Bez kurioziem neiztikt arī filmās par Hariju Poteru.

• Brauciena laikā ar vilcienu mainās Harija drauga Rona Vīzlija frizūra – te celiņš viņam izšķirts labajā, te kreisajā pusē.

• Pirmajās pusdienās Cūkkārpā Harijs dažādos kadros atrodas dažādās vietās pie galda.

• Pirms došanās brīvdienās viņš saņem no Hagrida kā dāvanu fotoalbumu. Kad viņš pieiet pie vilciena, albuma viņa rokās vairs nav.

Un tā varētu turpināt un turpināt. Dažam tie, iespējams, liksies smieklīgi sīkumi, dažam – nepiedodamas paviršības. Mēs gan ceram, ka jūs pievienosieties tiem pirmajiem, jo smieties – tas taču ir veselīgi!

Sagatavojusi Dina Gipsle

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu