Divas vecmāmiņas Freimaņa fanu klubā (79)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Video Brīvdienās Grieta ir bijusi jūrmalā sauļoties. Savukārt Dāvids – baznīcā. Bet šodien šovā – mūziķi un viņu fani.

„Credo” dziedātājs Guntis Veits, Aisha, grupas „Tumsa” fanu kluba dibinātāja, Jeremy un vēl kāds jefiņš pirmdienas raidījumā.

Pirmais viesis Guntis Veits, latviešiem labi pazīstamās grupas „Credo” dziedātājs. Ņemot vērā Gunta ilggadējo pieredzi Latvijas mūzikas lauciņā, Dāvids iesāk sarunu ar liegu gremdēšanos atmiņās par aizgājušā soclaikmeta mūziķu bohēmu Latvijā: „Kā tad tev gāja uz tiem skatuves dēļiem?” Veits izrādās runīgs vīrs un klāj vaļā jaunības piedzīvojumus. Esot bijuši gadījumi, kad tika sūtīti krūšturi viņam uz mājām, biksītes, zeķes, cimdiņi utt. Dāvids atminas, ka Paulam reiz uzdāvināja cūku...

Dāvids: „Esi redzēts staigājam ar dažādām meitenēm pa Rīgu. Kādi fani tev patīk - vecie vai jaunie?” Guntis nedaudz dīvaini pasmaida un, sevišķi neslēpjot, atzīst, ka ar meitenēm ir daudz vieglāk, ja esi populārs: „Protams, jaunie...” Kā gan savādāk...

Liene
Grupas „Tumsa” fanu kluba dibinātāja Liene pašreiz strādājot „POP akadēmijā”. „Vai tu esi tas parazitējošais elements uz mūziķa miesas?” atklāti uzbrūk Dāvids. Liene nemulst: „Protams, savādāk jau nevar.” Pati Liene neesot grupas fane, jo uzskata, ka tas traucējot normālām darba attiecībām. Sarunas laikā pavīd arī kāda odziņa. „Lielākā daļa grib pārgulēt ar Mārtiņu Freimani,” smejas Liene. Tas esot viņas pieļāvums. Dāvids uzķeras un tincina tālāk: „Un ar ko tad Mārtiņš ir gulējis? Vai ar kādu no faniem?” Liene atklāj, ka ne ar vienu no saviem faniem Mārtiņš neesot gulējis, to gan viņa zinot droši. Viņam esot sava sieviete. Arī labi.

Liene stāsta, ka fanu klubā esot visādi mazie meža dīvainīši, kā, piemēram, divas vecmāmiņas, viena pavisam savāda jauniete, kas darot visādas muļķīgas lietas, utt. Tiek noskaidrots, kas tad ir fanu klubs. Atnākušie vienojas, ka tas ir vairāk līdzīgu interesentu/atbalstītāju pulciņš, kas darbojas pēc brīvprātības principiem.

Saruna ar skatītājām. Vienai patikusi „Prāta vētra”, bet nu vairs ne, jo esot izaugusi no tā. Hmm, no kā? Otru fascinē Džastins Timberleiks, bet tikai pēc sejas. Trešā esot Marijas Naumovas fanu kluba biedre, kurā esot jāmaksā 4 vai 8 lati par pusgadu. Velns, dārgi gan. Tiesa, pati estrādes dziedātāja nemaz tik bieži vairs neciemojoties pie saviem faniem... „Vai fanošana ir pubertātes vecuma nepieciešamība?” retoriski vaicā Dāvids. „Noteikti, nav šaubu,” ir pārliecināta Liene.

Studijā ierodas pusaudze Monta, kurai patīk iepazīt cilvēkus, ar tiem pavadot laiku divatā. Viņa esot trīs dienas pavadījusi kopā ar Zigi no Talantu Fabrikas: „Līdz brīdim, kad sapratu, ka viņam galviņā sakāpis, kaut gan nav īsti par ko,” stāsta Monta. Viņa ir pavadījusi vismaz vienu nakti pie vēl viena Fabrikas personāža Jeremy.

Monta esot dažādu mūziķu fane. Renāra Kaupera pogas vai zeķes gan viņai neesot, toties ir bijusi ierāmēta bildīte, kuras arī vairs nav: „Viņš jau tagad tāds nopietns cilvēks, ģimene, bērni.” Ha, lieliska motivācija nefanot!

Monta/Jeremy
Ierodas pats Jeremy, nedaudz nervozi atzīstot, ka Monta ir gulējusi pie viņa, bet viņi neesot pārgulējuši. No Jeremy mutes pēdējie vārdi skanēja ar nelielu, bet acīmredzamu uzsvaru. Abi izskatījās kā pieķerti darot kaut ko liegtu un tagad neveikli taisnojās. Interesanti, vai tad nodarboties ar seksu jeb mīlēties ir kaut kas nepieļaujams? Nu labi, lai jau paliek... „Pie tevis notiek pritons? Un bieži?” iejaucās Dāvids un pats nosmējās.

„Vai Latvijā ir grūpijas?” Dāvids neliekas mierā. Sanākušie ir vienisprātis, ka Latvijā noteikti ir grūpijas. Jeremy: „Tās ir vienkārši kaislīgas fanes!”

Pēdējais viesis studijā iecilpo „Cosmos” imidža pakaļdarinātājs Reinis no grupas „Double Faced Eals”. Viņiem fanu kluba vēl neesot, toties Reinis bieži iepazīstas ar meitenēm vietās, kur spēlē minētā grupa. Viņš izskatās ļoti apmierināts ar radītajām iespējām. Tā kā Reinim saruna īsti nevedas, Dāvids bieži pabeidz viņa domu lidojumu: „Varbūt tu, gulēdams ar savām fanēm, būsi sev jau fanu klubu nodibinājis?” Smalks joks.

Šovs noslēdzās ar grupas „Credo” un Aishas uzstāšanos.

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu