Ostapenko: Man bija jācīnās, jāizpilda traki sitieni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP / Scanpix

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko ceturtdien ASV atklātā čempionāta otrās kārtas mačā pret mājinieci Teilori Taunsendu otrajā un trešajā setā spēlējusi ar lielāku pārliecību nekā pirmajā, pēc panākuma sacīja tenisiste.

Pasaules desmitā rakete Ostapenko ceturtdien sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra otrās kārtas mačā ar 4-6, 6-3, 6-4 pieveica Taunsendu, kura WTA rangā atrodama 73.vietā. Latvijas tenisistei šis ASV atklātajā čempionātā ir atkārtots labākais sasniegums.

"Šī nebija viegla spēle, jo pretiniece ir kreile un darīja visu pavisam pretēji. Viņa ļoti iegrieza bumbiņu, pie kā bija grūti pierast. Domāju, pirmajā setā man bija problēmas atrast savu spēli. Savukārt otrajā un trešajā setā spēlēju ar lielāku pārliecību. Patiesībā, sāku spēlēt agresīvāk. Tas man palīdzēja uzvarēt," turnīra rīkotāji citē Ostapenko teikto.

"Otrajā setā iniciatīvu uzņēmos vairāk un uzbruku, lai neļautu pretiniecei izvērsties," teica Ostapenko. "Es pat diez ko nejutu, ka skatītāji atbalstīja mājinieci Taunsendu - domāju, tas bija 50/50, jo daudzi cilvēki atbalstīja mani. Ļoti bieži dzirdēju savu vārdu, lai gan spēlēju pret mājinieci. Izbaudīju to."

Latvijas tenisiste šajā cīņā saskārās ar nopietnām grūtībām, mazāk titulēto amerikānieti pieveicot divās stundās un 18 minūtēs. Arī pirmajā kārtā viņai bija problēmas, panākumu gūstot vien trīs setu cīņā.

"Gaidīju, ka Taunsenda šādi spēlēs - viņa kortā kustējās ļoti labi. Viņa tika teju pie visām bumbām. Līdz ar to man bija jācīnās, jāizpilda traki sitieni," uzsvēra Ostapenko.

Pēcāk ceturtdien Ostapenko aizvadīja arī dubultspēļu pirmās kārtas maču, kur gan zaudēju.

"Jā, šī bija gara diena. Darīšu visu iespējamo, lai atjaunotos, bet kopumā jūtos diezgan labi. Ir labi, ka vari spēlēt arī dubultspēles, jo tas daļēji kalpo kā sagatavošanās," izteicās Ostapenko.

Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar titulēto krievieti Mariju Šarapovu, kura savā otrās kārtas mačā pieveica rumānieti Soranu Kirstju.

"Sorana pasaules tūrē ir mana labākā draudzene, esmu pret viņu jau spēlējusi - viņa ir ļoti laba tenisiste. Savukārt ar Šarapovu mēs aizvadījām savstarpēju maču šogad Romā. Tā bija ļoti ilga spēle. Es zinu, kā Marija spēlē," norādīja Ostapenko. "Lai uzvarētu Šarapovu, visa spēle ir jāaizvada augstā līmenī, jo viņa ir ļoti spēcīga tenisiste."

Romas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā Šarapova uz māla seguma laukuma pavasarī uzvarēja ar ar 6-7 (6:8), 6-4, 7-5.

ASV atklātā čempionāta trešo kārtu sasniegusi arī Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova, kura piektdien tiksies ar citu Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu