Kā slavenas māmiņas pēc dzemdībām zibenīgi atgūst slaido līniju (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reta ir tā sieviete, kura, mazuli pasaulē laidusi, nav vēlāk mocījusies, lai atgūtu iepriekšējo svaru - ilgas stundas trenažieru zālē, nežēlīga diēta, darot pāri arī mazulim, utt. Holivudā jau sen dara savādāk - ar "mummy tuck" operāciju liekos taukus jaunā māmiņa zaudē uzreiz pēc dzemdībām.

Patiesībā tā ir liposakcija, kas tiek veikta uzreiz pēc dzemdībām, tiesa, ar vienu noteikumu - mazulim jānāk pasaulē ar ķeizargriezienu. ASV redzamais Channel 5 telekanāls pat nofilmējis šo procedūru un rādījis kādā raidījumā, sekmējot tā popularitāti dzemdējošo sieviešu vidū. ASV izdarīto ķeizargriezienu procents var šķist satriecoši liels (līdz pat 28% no visām dzemdībām, par to izšķiras aizvien vairāk sieviešu), kamēr nezini, ka Brazīlijā - plastiskās ķirurģijas mekā - ar ķeizargrieziena starpniecību pasaulē nāk 80% mazuļu! Turklāt 15% jauno māmiņu pieprasa veikt liposakciju uzreiz pēc dzemdībām. Spriež aptuveni šādi: ja reiz tāpat jāveic ķirurģiska iejaukšanās vēderā, kas uzskatāma par pašaizliedzīgu rīcību, kāpēc gan vienlaikus kaut ko neizdarīt arī pašai savā labā?

Kāds tur brīnums, ka kārtējās ziņas par šādas vai tādas slavenības brīnumaino slaidās līnijas atgūšanu zibenīgi pēc dzemdībām dzen depresijā parastās sievietes gluži vai ģeometriskā progresijā. Viktorija Bekhema parādījās publikai vēl slaidāka nekā iepriekš (ja tas vispār iespējams) nieka 35 dienas pēc otrā dēlēna Krūza piedzimšanas. Viņa gan to pamato ar saviem gēniem, tāpat esot noticis ar viņas māti pēc pašas Viktorijas piedzimšanas. Citi mēļo, ka Bekhema kundze nodarbojoties ar savdabīgu psiholoģisko treniņu, pirms katras ēdienreizes koncentrējoties tam, ka viņa vairs nejūt bada sajūtu. Elizabete Hērlija esot atguvusi pirmsgrūtniecības svaru pusotra mēneša laikā, izciešot sadistisku diētu. Tikpat laika vajadzēja modelei Heidijai Klumai, tiesa, ar personiskā trenera Deivida Kirša palīdzību. Gvineta Paltrova tikai trīs nedēļas pēc dzemdībām bija slaida kā agrāk makrobiotiskās diētas un jogas nodarbību rezultātā. Miniatūrā Sāra Džesika Pārkere atceras, ka viņai šāds varoņdarbs izdevies tikai trīs mēnešu laikā, nemitīgi sportojot un dzerot zāles.

Citām slavenībām svara zaudēšana gājusi daudz ilgāk. Tā Keita Vinsleta par pieņemšanos svarā daudz nekreņķējās un bez baisas piepūles atguva iepriekšējo svaru deviņu mēnešu laikā, ēdot normāli un tikpat mēreni sportojot. Bet ne jau katrai jaunajai māmiņai ir tik dzelžains raksturs, tādēļ liposakcija vilina aizvien jaunas kandidātes.

Vienlaikus plaukst un zeļ baumas. Ir dzirdēts, ka Gvinetas Paltrovas mazulis patiesībā nāca pasaulē vairākas nedēļas agrāk, nekā tika ziņots, bet to laikā jaunā māmiņa cītīgi mazināja svaru, lai parādītos preses fotogrāfu acīm slaidā un plaukstošā veidolā. Pieļauj arī liposakcijas faktu.

Atgriežoties pie liposakcijas, prātīgākās mātes gan vairāk domā par sava mazuļa veselību, jo nevajadzīgs ķeizargrieziens, par kuru māte izšķīrusies nevis bērna, bet gan sava izskata dēļ, var manāmi iedragāt mazuļa veselību.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu