Artūro Peress-Reverte "Paukošanas skolotājs"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žilbinoša grāmata, kurā ir gan sabalansēta erudīcija un dziļas dvēseles mīklas, gan nepārspējama intriga un juteklības pilns duelis. Tā par spāņu autora Artūro Peresa-Revertes romānu “Paukošanas skolotājs” rakstījuši populāri pasaules preses izdevumi.

No 1973. līdz 1994. gadam Reverte bijis preses, radio un televīzijas kara reportieris, kurš allaž atspoguļojis “karstos” notikumus – vai tas būtu Kiprā, Malvinu salās, Salvadorā, Nikaragvā, Bosnijā vai kur citur. Viņam patlaban ir 54 gadi, Revertes darbi tiek tulkoti un izdoti daudzās valodās; to skaits ir visai prāvs. Populārākie no tiem ir romāni “Huzārs”, “Flāmu galdiņš”, “Paukošanas skolotājs”, “Bungu āda” un vēl virkne citu darbu. Romānu “Paukošanas skolotājs”, kas oriģinālā pirmo reizi nāca klajā 1991. gadā, lasītāji un kritiķi novērtēja ļoti atzinīgi. Romāna darbība risinās Madridē 1868. gadā. Grāmata aizraus gan intelektuālas literatūras cienītājus, gan tos, kam patīk sazarotas kriminālintrigas.

No spāņu val. tulkojusi Māra Rozenberga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu