Kaisle, aizvainojums un mātes galavārds - Josifs Kobzons un viņa sievietes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

30. augustā mūžībā devās Krievijas estrādes mūziķis Josifs Kobzons. Var runāt daudz un dikti par viņa nozīmi mūzikā, bet kāda bija mūziķa privātā dzīve?

Josifs + Veronika + Josifa māte

24 gadus veco dziedātāju Veroniku Kruglovu Kobzons pamanīja kāda no viņas koncertiem. Maigās balss un ekspresīvā acu skatiena īpašniece nemaz nelikās ieinteresēta 27 gadus vecajā Josifā. 

Kruglova kādā intervijā izteikusies, ka Kobzons bijis gluži vai apsēsts ar viņu un visādos veidos mēģinājis ievilināt daiļo blondīni savā viesnīcas numurā.

Grūti pateikt, kas pārliecināja Viktoriju (jo tajā laikā dziedātāja nemaz nevēlējās precēties), tomēr viņa sāka kopdzīvi ar dziedātāju. Viņa pat gaidīja no Kobzona bērniņu, vēsta eg.ru.

Dziedātāja atklāj, ka viņu ģimenes dzīve tā arī neizveidojās, jo Kobzona māte Ida Isajevna ļoti vēlējusies, lai viņas dēls apprec meiteni ar ebreju saknēm. 

Kobzona māte bija atbraukusi pie pāra ciemos un gandrīz vai gulēja ar viņiem viņu pašu gultā. Tāpat viņa pastāvīgi aizskāra Veroniku ar dažādiem izteikumiem, gluži vai aptrakusi bija grūtniecības dēļ!

Stāsts par "mākslīgajām dzemdībām", uz kurām Veroniku piespieda un kuras beidzās ar bērna nāvi, - tas ir vēl viens aizplīvurots noslēpums...

Neskatoties uz to visu, Kobzons un Kruglova apprecējās 1965. gadā, tomēr viņu laulība ilga vien divus gadus. 

Šobrīd Veronika dzīvo ASV un viņas dziesmas Krievijā ir aizmirstas.

Iemīlējies aktrisē

1956. gadā uz ekrāniem parādījās filma "Karnevāla nakts", kurā galveno lomu atveidoja Ludmila Gurčenko. Josifs, kā visi Padomju Savienības vīrieši, gluži iemīlējās daiļajā aktrisē.

Pēc 10 gadiem viņi iepazinās restorānā "ВТО". Tie nebija aktrises labākie gadi, bet viņa tāpat izskatījās lieliski.

Pats Josifs kādā intervijā sacījis, ka starp viņu un daiļo aktrisi bija ugunīga kaisle. Viņiem bija labi arī bez "zīmoga", kuru, starp citu, Gurčenko pasē tolaik nebija maz (aktrise iepriekš bija precējusies trīs reizes). Tomēr kādā no turnejas koncertiem viņiem nebija ļauts uzturēties vienā viesnīcas numurā - tāds bija rīkojumus.

Nākamajā rītā pāris sarakstījās. 

Pati Gurčenko pēc vairākiem gadiem ar šausmām atcerējās šo laulību un sacīja, ka no Kobzona "viņai vajadzēja bēgt, ko kājas nes".

Kā atminas Ludmila, vīrs pastāvīgi darīja viņai pāri, atgādinot, ka viņu [sievu] nekur neaicina filmēties un neuzņem nevienā teātrī.

Dziedātāja mamma arī šeit bija pie teikšanas, jo, viņasprāt, Gurčenko nepildīja sievas un saimnieces pienākumus, tikai rūpējās par savu karjeru.

Spītējot nesaskaņām starp Kobzona sievu un viņa māti, dziedātājs allaž ar lielu cieņu runājis par savu otro sievu, uzsverot, ka daudz no viņas mācījies, ka "gribējis kopīgus bērnus" un ar prieku audzinājis Gurčenko meitu Mariju Koroļovu.

Pāris tomēr izšķīrās, un līdz pat Kobzona nāves dienai Gurčenko nesarunājās ar viņu.

Liktenīgā sieviete

21 gadu vecā Nellija sākotnēji neatpazina Kobzonu, tomēr, kad uzzināja, kas ir viņas kavalieris, atteicās no piedāvājuma doties pastaigā pa naksnīgo Maskavu. 

Tajā laikā Kobzona māte bija izmisumā, ka pēc divām māksliniecēm viņš vairs nevarēs atrast sev mīlošu sievieti. Un pēkšņi - zvana Josifs un stāsta, ka ir saticis skaistu, gudru un ļoti principiālu meiteni, bet pats galvenais - no ebreju ģimenes. 

Ida akceptēja abu attiecības, tomēr Nellijas māte nevēlējās, lai viņas meita satiekas ar labi pazīstamo dziedātāju.

Spītējot visam, pāris apprecējās 1971. gada novembrī.

"Es dzīvoju Ļeņingradā, Josifs Maskavā," Nellija atklāja kādā intervijā. "Kad viņš sāka man pievērst uzmanību, viņš sacīja: "Tu man ļoti patīc, dodies ar mani koncetturnejā." Es atbildēju, ka man ir mamma, jaunākais brālis, darbs, studijas, kā es varu visu pamest un braukt pie tevis? Ko tad? Ko nākotne man nesīs?"

Tomēr Nellija piekrita Josifa aicinājumam un abi kopā devās uz Sočiem. 

Šī laulība ilga 47 gadus. Pārim ir dēls Andrejs un meita Natālija. Nellija un Josifs var lepoties ar 10 mazbērniem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu