Atskats: striptīzs ir izvirtība vai deju māksla? (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dāvids nedēļas šovu sēriju iesāk, viss tērpies baltā lindrakā. Pat saulenes bija ērmīgos baltos rāmīšos. Jāpiebilst, ka Dāvidam tā bija pirmā reize kopš šovu sākuma, kad viņam kājās bija bikses. Arī baltas.

„Šovakar runāsim par striptīzu. Dejot striptīzu ir rosināt uz seksu laikam,” ievadam teica Dāvids. ”Tātad striptīzs – dejošana vai izvirtība?” Pirmais viesis – Marselīno. Puisis ar savdabīgo pseidonīmu ir striptīzdejotājs. Studijā dejotājs ieradās basām kājām, izskatījās, ka tādējādi viņš demonstrē solidaritāti ar Dāvidu vai arī – cenšas izskatīties vienkāršs un juteklisks jaunietis. Marselīno pirms pašreizējās nodarbošanās ir bijis izglītots tautiskajās un modernajās dejās. „Tad jau tev nav grūtību ar skatuvi? (..) Vai nav kauns izģērbties un dejot plikam?” interesējās Dāvids. Marselīno atbildēja, ka par attiecīgu samaksu, privātos pasākumos esot ok. Dāvids nelikās mierā: „Vai tu skuj priekšiņu? Tur tev grebene vai ruļļi?” „Grebene,” nesamulsa striptīzdejotājs.

Marselīno neslēpa kādu jautru atgadījumu no viņa profesionālās dzīves. Reiz vecmeitu ballītē (tā viņš pats raksturoja pasākumu) tepat Bastejkalnā viņš esot nolīgts dejot puskails pašā kalna galā. Sīkumos dejotājs nedalījās, bet runā, ka kopš tā laika Bastejkalnā pusnaktī nevienu dzīvu dvēseli nesastapsi... 8)

Dāvidam šodien bija labs noskaņojums un jautājumi arī padevās: „Pastāsti, kā izskatās sieviete, kad viņa uzbudinās?” Marselīno nedaudz apdomājās: „Nu, kā – acis spīd...” Lai arī atbildētājs bija skops savās atklāsmēs par minēto tēmu, būtu pavisam labi, ja šovā būtu izvērtusies neliela saruna par to, kas tad īsti notiek ar sievietēm, kad viņas uzbudinās... vai ne?

Marselīno uzskata, ka striptīzs ir māksla. Iespējams, ka tā arī ir, tikai tad vajadzētu definēt, kas ir kvalitatīvs striptīzs un kas nav. Viņš arī atklāja, ka valkājot stringus, kopš tās dienas, kad atklājis minēto apģērbu veikalos: „Dibenā nespiež, katrā ziņā sūdzību man nav.”

Nākamais viesis – Lita, kurai esot bijusi slikta pieredze ar striptīzdejotāju. Meitene konkretizē, ka reiz jaunībā esot nopirkts viens džeks, kas dejo striptīzu. Bet, kā par nelaimi, viņš nemācējis uzvesties un sācis uzmākties striptīza laikā. Taisnības labad piebildīsim, ka ar vārdu „uzmākšanās” Lita domāja pieskārienus un grābstīšanos. Viņai toreiz bija 18 gadi, bet viedoklis viņai nav mainījies arī tagad attiecībā pret striptīzdejotājiem un par to, cik daudz tie var atļauties. Tā starp citu Lita atklāj, ka viņai patīk muskuļoti vīrieši (īpaši rokas), „tas rada drošības sajūtu”. Vai tiešām muskuļi spēj pasargāt?

Litai nepatīkot dejot striptīzu, katrā ziņā viņa to nedarot un netaisoties sākt. Savukārt organizēt gan viņai labpatiktos. Interesants atzinums. Uz brīdi sanākušie dalās domās par to, vai ir labi skatīties sava dzimuma striptīzu. Lita atklāj, ka „patīk skatīties uz striptīzdejotājām.” Nav šaubu, ka līdzīgās domās ir daudzi, daudzi vīrieši.

Profesionāla striptīzdejotāja, runā tikai krieviski. Savukārt Dāvids runā latviski, ar pāris teikumiem atsvaidzinot savas krievu valodas zināšanas. Dīvains, bet Latvijā pierasts sarunas veids. Meitene strādājusi par parastu dejotāju klubā, tagad jau dejo striptīzu kādā citā Rīgas naktsklubā. „Tas ir interesanti, vai tu dejo pavisam plika vai arī kaut kas tev ir virsū?” ziņkārīgs ir Dāvids. Meitene ir atklāta un neskopojas ar savas profesionālās darbības detaļu izklāstu – bez biksītēm viņa dejo tikai privātos pasūtījumos. Standarts skaitās dejot bez krūštura. Labs standarts!

Drauga pašreiz nav. Mamma ir informēta, kur meita strādā... Dāvids tincina par finansēm. Izrādās, ka klubs maksā 0,80 Ls stundā. „Tas jau nu gan nav nekāds labi apmaksāts darbs!” smīkņā Dāvids. Izrādās, ka tie nav vienīgie un nebūt ne lielākie ienākumi striptīzdejotājai. Latviešu valodā tik nepateicīgais tulkojums – „tējas naudā” meitene saņemot stipri vairāk. Uh, par to nav šaubu. Viņa stāsta, ka šur tur Rietumu valstīs meitenei esot jāpiemaksā, lai strādātu klubā. Ko lai saka, skarba profesija.

Nākamā viešņa studijā – horeogrāfe Iveta. Viņa izklāsta savu viedokli par striptīzdejotāju profesiju, nedaudz pastāsta par savu pirmo pieredzi minētajā lauciņā. Dāvidu ieinteresē vīriešu striptīza nianses, Iveta spēj atklāt dažus interesantus faktus. Piemēram, vīriešu striptīzs Rīgā esot neattīstīts un kvalitatīvu pakalpojumu esot grūti sameklēt. Tā vismaz stāsta Iveta.

Tuvojoties raidījuma beigām, Dāvids nāk klajā ar nelielu provokāciju: „Es nesaprotu, kā var skaisti novilkt apenes?!” Visi sanākušie smaidot kaut ko atrunājas, un Marselīno nodejo solīto striptīzu publikai un skatītājiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu