Kā veiksmīgi iepirkties second hand veikalos (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan par jaunu apģērbu veikalu trūkumu nevaram žēloties, arī Liepājā savu nišu diezgan veiksmīgi iekarojuši un noturējuši second hand veikali jeb humpalu veikali. Protams, arī šajā jomā pastāv kā veiksmes, tā neveiksmes, un ne viena vien tirdzniecības vieta tikusi slēgta. Piemēram, Republikas ielā, Bāriņu ielā un daudzviet citur. Taču, ir tādi veikali, kas savus pircējus nezaudē gadiem ilgi, un tas liecina, ka lietotos apģērbus izvēlas un pērk.

Kas pērk?

Atliek vienīgi doties uz kādu lietoto apģērbu veikalu, lai pārliecinātos, ka pircēju rindās ir gan tādas sievietes un vīrieši, kuri gana pārtikuši un ikdienā var atļauties iegādāties labāko. Turpat cilvēki, kuri second hand iepērkas regulāri, jo jauna apģērba iegādei kā sev, tā bērniem vienkārši nepietiek naudas. Tas mudina domāt, ka šajos veikalos valda visnotaļ demokrātiska gaisotne un katrs, ja vien pameklē, var atrast sev piemērotāko. Turklāt par zemākām cenām nekā vienā otrā jauno apģērbu tirgotavā.

Inese strādā kādā valsts iestādē un sevi, kā pati smaidot saka, uzskata par humpalu veikalu eksperti. Viņa stāsta: "Dažreiz klusībā pie sevis pasmejos, ka esmu tādu pieredzi uzkrājusi, ka varētu izdot labo padomu grāmatu, kā iepirkties humpalu veikalos. Mana pieredze sākās tajos laikos, kad second hand tikko parādījās Latvijā un piedāvāja līdz tam nebijušu iespēju par lētu naudu nopirkt lietotas un labas drēbes. Laika gaitā kļuvu aizvien izvēlīgāka un aizvien labāk sāku atšķirt, kas tik tiešām ir laba prece, kas nav.

Man nepatīk ģērbties vienveidīgi un nedēļām no vietas staigāt vienā un tajā pašā apģērbā, taču naudas nav tik daudz, lai garderobi regulāri papildinātu ar jaunu apģērbu. Šajā ziņā, manuprāt, lietoto preču veikali ļoti izdevīgi. Izvēlies sev piemērotu blūzi, džemperi, topiņu, svārkus, nopērc un ģērb pāris mēnešu vai vienu sezonu. Samaksāts nav dārgi, tādēļ nav arī žēl tā vietā iegādāties atkal jaunu. Vienīgi, ar ko jārēķinās – šāda iepirkšanās prasa laiku, jo veikalā apģērbu daudz un katrs no tiem atšķirīgs. Taču atrast var vispārsteidzošākās lietas!"

Oriģinalitāte un kvalitāte

Inese piebilst, ka ne vienreiz vien pārliecinājusies: lietoto apģērbu veikalā pirktā prece ir daudz kvalitatīvāka un kalpo labāk, nekā daudzi no Polijas vai Turcijas ievestie apģērbi. Vēl viena nianse – šajos veikalos var atrast pagājušo gadu modes, kādas tagad apģērbu ražotāji vairs nepiedāvā. Pirms došanās uz tematisku sarīkojumu darbavietā vai mājas ballītēs, kas tiek rīkotas par dažādām tēmām, humpalu veikali ir neatsverams glābiņš. Īsta laimes aka šīs apģērbu tirdzniecības vietas ir sievietēm, kuras pašas pieprot rokdarbus. Pāršujot, sakombinējot, pieadot kādu apģērba gabalu klāt, galu galā iznāk oriģināls tērps, par kuru droši var teikt: vienā eksemplārā visā pasaulē.

Protams, par iepirkšanos humpalās varētu turpināt vēl un vēl, tikai skaidrs arī tas, ka ir cilvēki, kas tos noliedz principā, uzskatot zem sava goda vispār spert kāju šādā veikalā. Katram sava izvēle. Bet, kā zināja stāstīt Inese, reiz pavisam nejauši brauciena laikā uz Ventspili, vienā no šīs pilsētas second hand veikaliem pamanījusi pa izliktajiem apģērbiem rokoties kundzi, kuru pazinusi kā kategorisku humpalu noliedzēju. Nemanāmi centusies aiziet no veikala, lai saudzētu pazīstamās sievietes jūtas.

Kā iepirkties veiksmīgi?

Šķiet, ko gan sievietes nezina par apģērbu pirkšanu! Tas taču ir tik skaists un aizraujošs process, būtu tik vairāk naudas! Der ņemt vērā dažus ieteikumus, lai iepirkšanās būtu viegla un patīkama un par iegādāto nebūtu jāviļas.

Vispirms nosaki sev konkrētu naudas summu, kuru vari iztērēt iepērkoties, lai nepārtērētos.

Pirms došanās iepirkties apģērbies tā, lai uzlaikošanas kabīnē pārģērbšanās prasītu pēc iespējas mazāk laika un pūļu.

Lai arī kāds apģērba gabals ļoti iepaticies, rūpīgi pārbaudi, vai tam nav traipu un slēptu defektu.

Pielaiko visu, lai arī šķiet, ka apģērbam ir īstais izmērs un tas noteikti būs laikā.

Second hand nopirktos apģērbus nemaina un atpakaļ neņem, tādēļ izvēlies rūpīgi.

Kļūstot par patstāvīgu klientu, rodas saikne ar pārdevējām, un tas nozīmē, ka vari laikus uzzināt, kad būs jauno preču pievedums.

Iepērkoties paturi prātā, ar kādu jau esošu apģērbu varēsi jaunumu sakombinēt, lai neiznāktu tā – nopirkts skaists džemperis, bet nav pie kā pieģērbt.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu