"kuba" mūziķi izveidojuši jaunu projektu (36)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Instrumentālās mūzikas grupas "kuba" mūziķi Jānis Žilde ("Satellites lv") un Arnis Račinskis ("Mofo", "Minimālūdens") izveidojuši jaunu projektu.

Tā nosaukums - "raadio".

2004. gada nogalē tika ierakstīti divi jauni elektroniski skaņdarbi, kuros pēc ilgāka laika pie mikrofona stājies bijušais grupas The Satellites līderis Jānis Žilde. Šobrīd noris pēdējie miksa darbi pirmajam projekta radiosinglam "Automāts", kas radiostacijās varētu nonākt jau maijā.

Jānis (Konstruktoriņš) un Arnis (Laborants) par galvenajām jaunā projekta ietekmēm min 80. gadu popmūziku (80. gadu MTV reklāmas džinglu mūziku) un tā dēvēto elektronisko "datapop" mūzikas stilu. Vairāki mūzikas speciālisti jau nodēvējuši jauno apvienību par Latvijas The Postal Service.

"Jau vairākus gadus esmu aizrāvies ar dažādiem mūzikas žanriem - pankroku, folkmūziku, "indie", postroku, britopu, ekperimentālo un džeza mūziku," stāsta Jānis Žilde. "Beidzot ir pienācis laiks tīrai un pasakainai popmūzikai!"

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu