Utilizēs bijušajā fermā Saldū atstātos bīstamos atkritumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

​Valsts vides dienests (VVD) licis utilizēt bijušajā fermā Saldū atstātos bīstamos atkritumus, noskaidroja aģentūra LETA.

Saldus novada pašvaldības vides pārvaldības speciālists Edgars Kronbergs iepriekš informēja, ka VVD utilizēs šos bīstamos atkritumus. Savukārt VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča norādīja, ka pašvaldības uzstādījums pašlaik ir pārsteidzīgs, jo 72 bīstamo atkritumu konteineru utilizācija jāveic uzņēmumam SIA "Interie M", kura teritorijā tie atrodas. 

VVD firmu ir brīdinājusi, ka tai jāveic dotā uzdevuma piespiedu izpilde. Rīcība no VVD puses sekos tad, kad tiks sagaidīta reakcija no uzņēmuma.

Lai noskaidrotu vielas izcelsmi 72 viena kubikmetra konteineros kādā bijušajā fermā Saldū, tika veikta vielas izpēte. Konstatēts, ka atkritumu parauga pamatā ir ūdens, kas satur toluolu, naftas produktus un mazos daudzumos citas vielas.

"Šīs vielas ir ūdens videi bīstamās vielas, un dabiskās ūdenstilpēs tās nedrīkst novadīt, tāpēc šie atkritumi jāapsaimnieko kā bīstamie atkritumi," skaidroja Kronbergs.

VVD organizēs bīstamo vielu utilizācijas procesu.

Laikraksts "Diena" iepriekš vēstīja, ka VVD par fermā atstātajiem atkritumiem zinājis jau ilgi, bet aicinājumi īpašniekam sakārtot vietu nav bijuši sekmīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu