Izdevniecība Avots izsludina konkursu autoriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim Latvijā izdotā uzziņu un populārzinātniskā literatūra pārsvarā tikusi tulkota un ar vārdu “oriģinālliteratūra” esam vairāk apzīmējuši daiļliteratūru. Savukārt izdevniecība "Avots" vēlas veicināt oriģinālas uzziņu un populārzinātniskās literatūras tapšanu. Šajā nolūkā tiek rīkots konkurss, kurā piedalīties iespējams gan jaunajiem, gan pieredzējušajiem autoriem.

Piedevām šis konkurss ir lieliska izdevība arī tiem, kuri ir gatavi izteikties, bet kam vēl nav manuskripta. Viņiem tiek dota iespēja iesniegt darba “demo versiju” un turpināt izstrādi gadījumā, ja tā bijusi veiksmīga.

“Esam pārliecinājušies, ka populārzinātniskā literatūra ir ļoti iecienīta; to apliecina, teiksim, Ernsta Muldašova darbi. Darbu konkursa mērķi ir divējādi – pirmkārt, vēlamies pamudināt pašmāju autorus un, otrkārt, veicināt tieši oriģinālas uzziņu un populārzinātniskās literatūras attīstību,” saka izdevniecības "Avots" redakcija. “Svarīgi arī tas, ka lasītājs ir pelnījis vietējai situācijai atbilstošu saturu, jo, piemēram, uzziņu literatūra tulkojot netiek adaptēta. Bet realitāte, piemēram, ASV diezgan krasi atšķiras no situācijas Latvijā.”

Piesakāmā darba saturs ir pilnīgi brīvs, sākot no tradicionālajiem pētījumiem vai viedokļiem par dažnedažādiem jautājumiem, līdz pat praktiska satura darbiem, teiksim, par bērna kopšanu vai ceļošanu.

Konkursā var piedalīties jebkurš Latvijas iedzīvotājs bez vecuma un nacionalitātes ierobežojumiem.

Dalībniekam līdz š.g. 1. jūlijam jāiesniedz izdevniecībā:

1) pieteikums, kurā īsi paskaidrots iecerētā darba saturs; 2) autora dzīves gājums (CV); 3) manuskripts vai iecerētā darba fragments, sākot no 7000 zīmju.

Labākajiem autoriem tiks piedāvāta iespēja savus darbus izdot grāmatas formātā.

Pilns konkursa nolikums saņemams izdevniecībā Avots, Rīgā, Puškina ielā 1a. Sīkāka informācija par konkursu pieejama pa tālruni 8344122.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu