EP naudas atmazgāšanas novēršanas delegācijas vadītāja preses konference

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"ABLV Bank" līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs (no kreisās), bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis un valdes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Reinfelds
"ABLV Bank" līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs (no kreisās), bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis un valdes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Reinfelds Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien Rīgā notiek Eiropas Parlamenta (EP) īpašās komitejas finanšu noziegumu, izvairīšanās no nodokļu maksāšanas un nodokļu apiešanas jautājumos (TAX3) delegācijas vadītāja Petra Ježeka preses konference.

TAX3 delegācija bija ieradusies Latvijā, lai labāk izprastu Latvijas finanšu un muitas politiku, ar politiskajiem partneriem un ekspertiem apspriest paveikto pēc "ABLV Bank" gadījuma, potenciālās mācību stundas Eiropai u.c.

Ceturtdien delegācija apmeklēja Rīgas brīvostu, kā arī tikās ar vairāku banku pārstāvjiem, Latvijas Finanšu nozares asociācijas vadību.

Savukārt šodien TAX3 delegācija tiekas ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta un Latvijas Bankas vadību.

Apmeklējot Saeimu, delegācija tiksies ar Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas un Budžeta un finanšu komisijas vadītājiem, finanšu ministri un Valsts ieņēmuma dienesta vadību.

Savukārt plkst.13.15 EP birojā Latvijā, Aspazijas bulvārī 28, notiek preses konference ar TAX3 komitejas priekšsēdētāja Ježeka dalību.

TAX3 komiteja turpina iepriekšējo komiteju - EP īpašo komiteju nodokļu nolēmumu un rakstura vai ietekmes ziņā līdzīgu pasākumu jautājumos (TAXE 1 un TAXE 2) un EP Nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, nodokļu apiešanas un izvairīšanās no nodokļu maksāšanas izmeklēšanas komitejas (PANA) - darbu. Visās šajās komitejās strādājuši divi Latvijas eiroparlamentārieši - Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) un Krišjānis Kariņš (V).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu