Dārziņš būs Rīgas "Dinamo" kapteinis jaunajā sezonā

Palīdzēs 4 asistenti
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" kapteinis nākamajā sezonā būs pieredzējušais uzbrucējs Lauris Dārziņš, vēsta klubs.

Pašlaik 33 gadus vecais Dārziņš par Rīgas "Dinamo" kapteini tika izvēlēts komandas vēlēšanās. Savukārt par kapteiņa asistentiem ievēlēti Miķelis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Gints Meija un Brendons Makmilens.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" kapteinis sākotnēji bija Meija, bet pēc tam šos pienākumus pārņēma uzbrucējs Miks Indrašis, kurš gan šobrīd jau ir pārcēlies uz Maskavas "Dinamo".

Šī gan nav pirmā reize, kad par kapteini izvēlēts Dārziņš - iepriekš tas neilgu laiku bija 2014./15.gada sezonā, kad pirms tam karjeru bija noslēdzis aizsargs Sandis Ozoliņš. Uzbrucējs savulaik bija arī Latvijas izlases kapteinis, šos pienākumus uzņemoties 2013.gada pasaules čempionātā.

KHL 11.sezona sāksies sestdien, bet Rīgas "Dinamo" pirmo spēli aizvadīs svētdien viesos pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Regulārajā čempionātā katra komanda šosezon aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis. Jāpiezīmē, ka iepriekšējā sezonā, kurā bija teju mēnesi ilgs pārtraukums, kas bija saistīts ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, katrs klubs aizvadīja pa 56 mačiem.

Vien pāris dienas pirms jaunās sezonas sākuma KHL vadība nolēma arī mainīt punktu skaitīšanas sistēmu. Tagad komandām par uzvaru pamatlaikā regulārā čempionāta spēlē tiks piešķirti divi punkti līdzšinējo trīs vietā - tāda sistēma pastāv jau Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt par uzvaru pagarinājumā vai "bullīšos" arī pienāksies divi punkti, kamēr par zaudējumu papildlaikā vai pēcspēles metienos tiks piešķirts viens, bet par neveiksmi pamatlaikā - nulle punktu.

Iepriekš par uzvaru pamatlaikā bija trīs punkti, bet pagarinājumā vai "bullīšos" - divi, kamēr zaudētājai pienācās viens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu