Līce: Vēl šogad varētu panākt, ka autobusi uz lidostu "Rīga" un no tās kursē arī naktī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašlaik notiek lidostas “Rīga” un Rīgas domes sarunas par 22. autobusa maršruta kursēšanu arī pēc pusnakts, vēsta sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Pašlaik no pilsētas centra uz lidostu un atpakaļ iespējams nokļūt ar pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 22.maršruta autobusu, kura pirmie reisi sākas ap plkst.6 no rīta, bet no lidostas uz Rīgu autobusu satiksme izbeidzas īsi pirms pusnakts. Pasažieri, kas ieradušies ar vēlākiem reisiem, spiesti izmantot taksometru pakalpojumus, taču par šiem braucieniem bieži nākas maksāt neadekvāti augstu cenu. 

Lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce intervijā Latvijas radio sacīja, ka pašlaik tiekot runāts par to, lai reisi būtu arī pēc pusnakts, piemēram, ap plkst.2. Līce pauda pārliecību, ka izmaiņas varētu notikt šogad.

Tāpat tiek runāts par sabiedriskā maršruta taksometru tīkla paplašināšanu lidostas vajadzībām.

Līce arī solīja runāt ar "Rīgas satiksmi" par e-talonu automātu skaita palielināšanu. Pašlaik pie lidostas šāds automāts ir tikai autobusa pieturā.

Jau ziņots, ka pērn septembra sākumā spēkā stājās spriedums, kurš lidostas "Rīga" taksometru joslu pie ielidošanas termināļiem lika atvērt jebkuram šā pakalpojuma sniedzējam.

Vairākus mēnešus vēlāk lidosta "Rīga" atzina, ka nav apmierināta ar jauno kārtību, norādot gan uz iespējamiem drošības riskiem, gan kvalitātes kritumu. 

Savukārt no 1.jūnija pašvaldības vairs nevar noteikt maksimālos taksometru tarifu griestus un katrs uzņēmums cenas var noteikt brīvi pēc pašu ieskatiem.

Ar jauno kārtību neapmierināti pasažieri - gan ārvalstnieki, kuriem pieprasa nesamērīgu maksu par braucienu, gan vietējie, kuri piefiksējuši taksometru šoferu negodprātīgu rīcību. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu