Rīgā maina svaigi ieklāto Brīvības ielas asfaltu: atklāti defekti (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā, Brīvības ielā, tiek mainīts nupat ieklātais asfalts, jo nepieciešams novērst būvdarbu laikā konstatētos defektus, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Pēc asfaltbetona virskārtas izbūves Brīvības ielā, pie 127.nama, ceļa segumā izveidojās rise, savukārt pie ēkas Brīvības ielā 150 - iesēdums. "Veicot kontrolurbumus, minētajās vietās tika konstatēts, ka

pie ēkas Nr.127 jaunizbūvētais asfaltbetons ir izbūvēts atbilstoši projektā norādītājam, bet deformācija ir radusies seguma pamatnes sliktās kvalitātes dēļ.

Arī pie ēkas Nr.150 jaunizbūvētais asfaltbetons ir izbūvēts atbilstoši projektā norādītajam, bet iesēdums ir radies apakšzemes komunikāciju izskalojuma rezultātā," skaidroja departamenta pārstāve.

Pirms ielas atjaunošanas darbu sākšanas šie defekti nebija novēroti.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu jaunā asfaltbetona kalpošanu, speciālisti pieņēma lēmumu demontēt jau uzklāto asfaltu, nomainīt seguma pamatnes neatbilstošās kārtas un atkal ieklāt jaunu asfaltbetonu.

Atjaunošana tiek veikta vienas joslas platumā un 20 metru garumā. Plānots, ka defektu labošana noslēgsies jau šodien - 31.augustā.

Ahuna-Ozola atgādina, ka ielu seguma atjaunošanas laikā brauktuvei tiek ieklāta jauna asfaltbetona virskārta, atjaunots ietves segums, brauktuves apmales, regulētas komunikāciju aku lūkas un uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju un nemainot inženierkomunikāciju novietojumu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu