Ikauniekam Eiropas līgas grupu turnīrā būs jātiekas ar Grigorčuka vadīto "Astana"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Ikaunieks
Dāvis Ikaunieks Foto: LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Dāvja Ikaunieka pārstāvētā Čehijas komanda "Jablonec" nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā spēkosies ar labi zināmā ukraiņu speciālista Romāna Grigorčuka vadīto Kazahstānas klubu "Astana".

(Papildināts viss teksts.)

"Jablonec" piektdien notikušajā izlozē tika ielozēta K apakšgrupā, kurā sacentīsies arī Ukrainas klubs Kijevas "Dinamo" un "Stade Rennais" no Francijas.

Pašlaik 24 gadus vecais Ikaunieks uz "Jablonec" pārcēlās šovasar, kad bija aizvadījis rezultatīvas sezonas citā Čehijas vienībā Jihlavas "Vysočina". Futbolists parakstīja trīs gadu līgumu.

Ikauniekam šī būs debija tika augsta līmeņa turnīrā.

Savukārt 53 gadus vecais Grigorčuks par "Astana" stūrmani arī kļuva šovasar, bet savu trenera karjeru viņš uzsāka tieši Latvijā, strādājot ar Daugavpils "Dinaburg" un "Ventspils" komandām.

Tikmēr Šveices komanda "Zurich", kur otrais vārtsargs ir Andris Vaņins, cīnīsies A grupā pret Vācijas vienību Leverkūzenes "Bayer", Razdragas "Ludogorets" no Bulgārijas un Kipras klubu Larnakas AEK.

Pašlaik 38 gadus vecais Vaņins pagājušajā sezonā zaudēja Cīrihes komandas pirmā numura vietu, bet 2016./17.gada sezonā viņš ar šo klubu spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur gan nespēja iekļūt izslēgšanas sacensībās. "Zurich" pirmais numurs šobrīd ir 25 gadus vecais šveicietis Janiks Brehers.

Savukārt citās grupās pazīstamais Anglijas klubs Londonas "Arsenal" spēkosies E grupā, kur būs arī Portugāles komanda Lisabonas "Sporting", Agdamas "Qarabag" no Azerbaidžānas un Ukrainas vienība Poltavas "Vorskla".

Tikmēr cita Londonas komanda "Chelsea" piektdien tika ielozēta L grupā, kur kopā ar to cīnīsies Grieķijas klubs Saloniku PAOK, Barisavas BATE no Baltkrievijas un ungāru vienība Sēkešfehērvāras "MOL Vidi".

Citviet pagājušās sezonas UEFA Eiropas līgas fināliste Marseļas "Olympique" no Francijas spēkosies H apakšgrupā kopā ar Romas "Lazio" no Itālijas, Vācijas vienību Frankfurtes "Eintracht" un Limasolas "Apollon" no Kipras.

Jaunajā sezonā Eirokausu grupu turnīrā pirmo reizi spēlēs arī klubs no Luksemburgas - "Dudelange" ielozēta F apakšgrupā kopā ar Grieķijas komandu Pirejas "Olympiakos", Itālijas grandu "AC Milan" un Seviljas "Real Betis" no Spānijas.

Savukārt kvalifikācijā Latvijas komandu "Ventspili" uzvarējusī Francijas vienība Bordo "Girondins" sacentīsies C grupā kopā ar Sanktpēterburgas "Zeņit" no Krievijas, dāņu klubu "Kobenhavn" un Prāgas "Slavia" no Čehijas.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīrs sāksies 20.septembrī un ilgs līdz 13.decembrim, katras grupas divām labākajām komandām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekš ceturtdien neveiksmi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas izšķirošajā - "pay-off" - kārtā piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā Slovēnijas čempione Ļubļanas "Olimpija".

Pagājušajā sezonā UEFA Eiropas līgā trešo reizi vēsturē uzvarēja Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas ar 3:0 pārspēja Marseļas "Olympique" no Francijas.

Nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

UEFA Eiropas līgas futbolā 2018./19.gada sezonas apakšgrupu turnīra izlozes rezultāti

A apakšgrupa - Leverkūzenes "Bayer" (Vācija), Razdragas "Ludogorets" (Bulgārija), "Zurich" (Šveice), Larnakas AEK (Kipra);

B apakšgrupa - "Salzburg" (Austrija), Glāzgovas "Celtic" (Skotija), "Leipzig" (Vācija), Tronheimas "Rosenborg" (Norvēģija);

C apakšgrupa - Sanktpēterburgas "Zeņit" (Krievija), "Kobenhavn" (Dānija), Bordo "Girondins" (Francija), Prāgas "Slavia" (Čehija);

D apakšgrupa - Briseles "Anderlecht" (Beļģija), Stambulas "Fenerbahce" (Turcija), Zagrebas "Dinamo" (Horvātija), Trnavas "Spartak" (Slovākija);

E apakšgrupa - Londonas "Arsenal" (Anglija), Lisabonas "Sporting" (Portugāle), Agdamas "Qarabag" (Azerbaidžāna), Poltavas "Vorskla" (Ukraina);

F apakšgrupa - Pirejas "Olympiakos" (Grieķija), "AC Milan" (Itālija), Seviljas "Real Betis" (Spānija), "Dudelange" (Luksemburga);

G apakšgrupa - "Villarreal" (Spānija), Vīnes "Rapid" (Austrija), Maskavas "Spartak" (Krievija), Glāzgovas "Rangers" (Skotija);

H apakšgrupa - Romas "Lazio" (Itālija), Marseļas "Olympique" (Francija), Frankfurtes "Eintracht" (Vācija), Limasolas "Apollon" (Kipra);

I apakšgrupa - Stambulas "Bešiktaš" (Turcija), "Genk" (Beļģija), "Malmo" (Zviedrija), "Sarpsborg" (Norvēģija);

J apakšgrupa - "Sevilla" (Spānija), "Krasnodar" (Krievija), Ljēžas "Standard" (Beļģija), "Akhisarspor" (Turcija);

K apakšgrupa - Kijevas "Dinamo" (Ukraina), "Astana" (Kazahstāna), "Stade Rennais" (Francija), "Jablonec" (Čehija);

L apakšgrupa - Londonas "Chelsea" (Anglija), Saloniku PAOK (Grieķija), Barisavas BATE (Baltkrievija), Sēkešfehērvāras "MOL Vidi" (Ungārija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu