Pinterest atklāj: septembris ir īstais brīdis pārmaiņām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Momenti.lv/Anita Austvika

Slavenā mūsdienu ideju krātuve “Pinterest” atklājusi, ka mājokļa pārvērtībām piemērotākais laiks ir tieši rudens pirmais mēnesis. Sociālajā tīklā Lielbritānijas ietvaros tika veikts plašs pētījums, kurā noskaidrots, ka apmēram 38% britu uzskata, ka septembris ir labākais laiks remontam un mājas pārkārtošanai.

Sezonālas pārmaiņas

Šķiet loģiski – iestājoties jaunam gadalaikam, parādās arī prasības pārkārtot mājokli. Vasarā tie ir ziedi, rudenī – sveces, bet ziemā – Ziemassvētku rotājumi, Valentīndienas kartītes un sitas segas. Tomēr rudens periods rada mazliet citādākas asociācijas nekā pārējie gadalaiki, proti, šajā brīdī noslēdzas vasara un skolēni atgriežas skolā, kā arī pasaule gatavojas vēsākam laikam un ziemai. Pētījumā noskaidrots, ka pat puse britu jeb 55% no aptaujātajiem septembri uzskata par sinonīmu frāzei “atpakaļ dzīvē”. Pinterest skaidro, ka šis izteiciens apzīmē pēcvasaras periodu jeb nelielu pārdzīvojumu par vasaras beigšanos. Šajā brīdī cilvēki meklē iedvesmu, kas palīdzētu atgriezties realitātē pēc vasaras piedzīvojumiem.

Vairāk laika sev

Vairāk nekā trešā daļa respondentu pēc vasaras mēnešiem vēlas veltīt vairāk laika sev - palutināt sevi ar jaunu garderobi vai arī jaunu mājokļa dizainu. Par pirmo soli uz pārmaiņām 55% aptaujāto sieviešu uzskata dažādu sīkumu un krāmu reorganizāciju, kam piekrīt tikai 35% no aptaujātajiem vīriešiem.

30% respondentu atklāj, ka labprāt nokrāsotu kādas istabas sienas. 22% aptaujāto atzīst, ka rudens ir piemērots laiks nelielam remontam un mēbeļu vai santehnikas labošanai. Tikai 16% respondentu uzskata, ka rudens ir īstais laiks jaunu mēbeļu iegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu