"The Kooks" mēģina uzturēt britpopu dzīvu

Jauns albums
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
«The Kooks»
«The Kooks» Foto: publicitātes

Četrus gadus kopš iepriekšējā albuma "Listen", Braitonas puiši, meiteņu mīluļi "The Kooks" atgriežas ar jaunu studijas plati "Let’s Go Sunshine".

Meiteņu mīluļu birka «The Kooks» pielipināta jau kopš spilgtās debijas 2006. gadā, kad kopā ar tādām britu grupām kā «Razorlight» un «Arctic Monkeys» tika signalizēts britu rokmūzikas jaunās paaudzes pieteikums. Tas nebija brīnums - grupas solista Lūka Pičarda (Luke Pritchard) vieglās melodijas, «bobdilaniskais» izskats, britpopa aranžējumi, romantiskie teksti spēja savaldzināt ne vienu vien klausītāju. Grupas pirmā plate «Inside In/ Inside Out», lai arī pirmajā nedēļā UKTop40 debitējusi pieticīgi, kopumā pārdota vairāk nekā 2 miljonos eksemplāru. Jau ar otro plati «Konk» (dažas labas dziesmas gan albumā var atrast) un grandiozajiem Amerikas iekarošanas plāniem «The Kooks» ceļš vedis lejup no kalna. Diemžēl arī trešais grupas ieraksts, kas bija pirmais bez oriģinālā sastāva basģitārista Maksa Rafertija (Max Rafferty), nebija meistardarbs. 

Jaunais albums tapis ilgāku laiku. Sākotnēji ierakstītās sesijas Losandželosā atmestas malā, un sākts viss no jauna.

"Mēs gribējām atgūt grupas sajūtu," izteicies solists Pičards. "Mūsu tagadējais skanējums ir diezgan reta parādībā mūzikā, ainavā, kur britpops ir izmirstoša mākslas forma."

Atgādinām, ka grupa 2014. gadā uzstājās festivālā "Positivus".

Noklausies jauno albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu