Maltā arestē Latvijas goda konsulu (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija ir arestējusi Latvijas goda konsulu Maltā Marku Antoniju Sammutu, kad viņš ar pielādētu ieroci centies iekāpt lidmašīnā no Maltas galvaspilsētas Valetas uz Londonu, atsaucoties uz Maltas medijiem, ziņo laikraksts "Diena".

Sestdienas pēcpusdienā notārs Sammuts ticis aizturēts drošības kontrolē, kad ar rokasbagāžā noslēptu pielādētu 0,35 mm kalibra pistoli "Brevette" un piecām lodēm tajā mēģinājis iekāpt lidmašīnā. Sammuts atzinis, ka ierocis pieder viņam un to nēsājot nesen saņemtu draudu dēļ. Mediji nemin, par kādiem draudiem ir runa. Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) sazinājusies ar Latvijas vēstniecību Itālijā, kas nodrošina attiecības ar Maltu, un noskaidrojusi, ka Sammuts ieroci lidmašīnā paņēmis līdzi neuzmanības dēļ. Kā aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Atis Lots, šodien tiesa Maltā Sammutam par pārkāpumu piesprieda administratīvo sodu. Latvija gaida oficiālus dokumentus no Maltas tiesībsargājošajām iestādēm, lai detalizēti noskaidrotu lietas apstākļus. Līdz šim Sammuta darbībā nekas nav liecinājis, ka viņš nevarētu ieņemt goda konsula amatu, sacīja Lots.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu