"Citadele" pirmajā pusgadā nopelnījusi 18 miljonus eiro (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS "Citadele banka" šā gada pirmajā pusgadā nopelnījusi 18 miljonus eiro, kas ir par 20% vairāk, nekā attiecīgajā laika posmā pērn, informēja bankā.

Bankas neto procentu ienākumi palielinājušies par 10% salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo pusgadu, sasniedzot 39,9 miljonus eiro. Kredītportfelis kopš 2017.gada 31.decembra palielinājies par 29 miljoniem eiro. Savukārt kopš 2017.gada 30.jūnija jaunos kredītos piešķirti 480 miljoni eiro.

"Citadeles" kapitāla atdeve pieaugusi līdz 13,1%, salīdzinot ar 11,5% šajā pašā periodā pagājušajā gadā. "Citadeles" grupas kapitāla pietiekamības rādītājs ir 18%.

Bankā skaidroja, ka "Citadeles" grupas darbības rezultātus šā gada pirmajā pusgadā galvenokārt sekmēja tīro procentu ienākumu palielināšanās no Baltijas kredītportfeļa apjoma pieauguma, kā arī augstāka portfeļa ienesīguma. Grupas tīrie procentu ienākumi pieauga par 10%.

Tāpat "Citadeles" grupa šā gada pirmajā pusgadā visās trīs Baltijas valstīs palielināja korporatīvajiem, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī privātpersonām piešķirto kredītlīdzekļu apjomu. Kopējais kredītportfeļa apjoms pieauga par 3%, salīdzinot ar 2017.gada pirmo pusgadu, un sasniedza 1,36 miljardus eiro. Šā gada pirmajā pusgadā "Citadeles" grupa Baltijas valstīs kopumā piešķīra jaunos kredītlīdzekļus 221 miljona eiro apmērā.

Latvijā šā gada pirmajā pusgadā "Citadeles" grupa jaunos kredītlīdzekļus piešķīra 126 miljonu eiro apmērā. Lietuvā jaunos kredītos tika piešķirti 69 miljoni eiro. Savukārt Igaunijā jaunos kredītos tika piešķirti 26 miljoni eiro.

"Citadeles" grupas kapitāla pietiekamības rādītājs šā gada 30.jūnijā bija 18%. Grupas likviditātes seguma rādītājs pirmā pusgada beigās bija 279% un kredītu-noguldījumu attiecība bija 51%.

Laikā no 2017.gada 31.decembra vietējo noguldījumu apjoms palielinājies par 131 miljonu eiro. Ārvalstu klientu darījumu apjoms 2018.gada pirmajā pusgadā turpināja samazināties, kā rezultātā grupas kopējais klientu noguldījumu apjoms samazinājās. 2018.gada 30.jūnijā grupas noguldījumu portfelis bija 2,65 miljardi eiro, kas ir par 9% mazāk nekā 2017.gada 31.decembrī.

Bankas "Citadele" akcionāri ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un starptautiska investoru grupa ar pieredzi banku sektorā visā pasaulē. "Citadeles" grupa tiek pārvaldīta no Latvijas ar meitasuzņēmumiem un filiālēm Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē.

"Citadele" nodrošina norēķinus un karšu maksājumus, kredītus, noguldījumu, ieguldījumu, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus, kā arī virkni citu produktu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu