Diriģents Kaspars Putniņš un Igaunijas filharmonijas kamerkoris iegūst "Gramophone" balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arvo Perts
Arvo Perts Foto: Kaupo Kikkas

Igaunijas Filharmonijas kamerkora ieraksts, kas veikts kolektīva galvenā diriģenta Kaspara Putniņa vadībā, ieguvis britu mūzikas žurnāla "Gramophone" balvu kormūzikas kategorijā.

Augstā godalga korim piešķirta par albumu, kurā iedziedāti Arvo Perta skaņdarbi "Magnificat" un "Nunc dimittis" un Alfrēda Šnitkes "Grēksūdzes psalmi".

Albumu 2017. gada nogalē laidusi klajā Zviedrijas kompānija "BIS Records", un tas jau izpelnījies lielu atzinību starptautiskajos mūzikas medijos un ieguvis godalgu "Diapason d'Or".

"Gramophone" apskatnieks, britu komponists Aivens Mūdijs uzteic "patiesi izcilo izpildījumu, kurā atklājas ikkatra emocionālā un garīgā nianse, vienlaikus nezaudējot perfektu tehnisko kvalitāti".

Balvu 13. septembrī Londonas Koventgārdena operā saņems Kaspars Putniņš. Apbalvošanas ceremonijai tiešraidē varēs sekot televīzijā "www.medici.tv".

Kaspars Putniņš kopš 2014. gada septembra ir Igaunijas filharmonijas kamerkora galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs.

Igaunijas filharmonijas kamerkoris sadarbībā ar daudzām pasaulē pazīstamām kompānijām veicis vairāk nekā 60 ierakstus, kuru augsto kvalitāti apliecina divas "Grammy" balvas un 15 "Grammy" nominācijas, trīs "Diapason d'Or's" un citas godalgas.

Žurnāla "Gramophone" apbalvojumi klasiskās mūzikas pasaulē tiek uzskatīti par tikpat nozīmīgiem kā "Grammy" balvas popmūzikā un "Oskara" balvas kinopasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu