Kas ir mīlestība?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mīlestība ir kā burvestība, jo iemīlējies cilvēks iegūst jaunu dzīves jēgu… Iemīlējies cilvēks pārvēršas — viņš kļūst mīļāks, glītāks (!) un jautrāks. Kad un kā mēs tiekam pie šīs sajūtas? Un kas tā īsti ir? Aplaisti mīlestības koku! Iespējams, jau esi uz savas ādas izbaudījis šo brīnum saldo sajūtu un, ja joprojām domā, ka tā ir romantikas pārpilna, — rūgti maldies. Šoks? Jā, mīlestība nav tikai nebeidzams prieks un laime, tā ir augs, kas rūpīgi jākopj un jālolo, pretējā gadījumā nokaltīs tā, ka nemetas, — pats nepamanīsi, pa kuru laiku. Protams, sākumā netrūkst tauriņu dejas vēderā — visnepiemērotākajā brīdī un vietā, vienas nieka SMS dēļ… Arī ģībonis ir ierasta parādība. Un kur tad vēl sirds klauves, izdzirdot viņa/viņas vārdu un — nedod Dievs! — balsi… Bet, ja abi nelaistīsiet savu mīlas koku, tas viss būs pārejošs. Atveries jūtām

Par laimi, mīlestība ir neaprēķināma. To nevar pareģot, jo tā pārsteidz, to nevar noturēt ar varu, un tā nevar kādam piederēt. Mīlestība ir forša, jo nav likuma, kad drīkst un kad nedrīkst iemīlēties, nav arī konkrēta vecuma, kas būtu ideālākais mīlestības baudīšanai. Lai nu kā, tev ir jāzina, ka agrāk vai vēlāk savu mīlestību satiksi, pats galvenais — atveries un laid iekšā! : ) Jo bez mīlestības cilvēks jūtas nelaimīgs un nīgrs, un, jo nīgrāks viņš ir, jo šausmīgāk viņš jūtas — citiem vārdiem, cilvēks bez mīlestības iznīkst. Mīlas bubuči

Mīlestība ir visapkārt, un tai ir vairākas sejas… Šīs brīnumainās jūtas tu pazīsti jau kopš bērna kājas — tavi vecāki tevi mīl, un tu mīli viņus, bet tagad ir kaut kā savādāk… Kā zibens no skaidrām debesīm tavā sirsniņā parādījušās kaislīgas jūtas pret pretējā dzimuma pārstāvi. Uzmanies, jo šīm jūtām nereti seko smaga vilšanās, kam nav nekāda sakara ar mīlestības koka laistīšanu…

Bubucis nr. 1: romantiskas filmas, grāmatas un raksti žurnālos. Ir pilnīgi dabiski iztēloties un sapņot par to, kādai tad vajadzētu būt tavai lielajai mīlestībai. Taču ļoti svarīgi, lai tu būtu kritiska un apsvērtu, vai reālajā dzīvē tavs rožainais priekšstats ir iespējams. Nesaceries pārāk daudz, jo patiesas mīlestības burvību var piedzīvot tikai tie, kuri ieklausās paši savās jūtās. Tātad — pat nemēģini nošpikot mīlestību, jo dzīvē viss ir savādāk!

Bubucis nr. 2: nepazemojies! Godīgas un īstas mīlestības pamatā ir abpusēji sirsnīgas jūtas. Atceries uz visiem laikiem — lai cik stipri tu kādu mīlētu, nekad nedrīkst zaudēt pašapziņu vai — gluži pretēji — kļūt par egoistu! Tikai tas, kurš mīl un ciena sevi, spēj patiesi iemīlēt kādu citu. Nelien uz vēdera pie savas simpātijas un nelūdzies, lai viņš par visām varītēm atgriežas pie tevis! Ja kaut kas neizdodas, zini, ka dzīve tikai sākas un mīlestība ir visapkārt — nāks nākamais/nākamā. Take it easy!* : )

Bubucis nr. 3: atkarība. Mīlestība spēj mainīt cilvēku. Un tas, kas līdz šim šķita ļoti svarīgs, nu ir kļuvis pilnīgi vienaldzīgs. Neziedo savu dzīvi mīļotajam cilvēkam — dzīvē visādi gadās (it īpaši agrā jaunībā), un, ja attiecības pajūk, sabrūk pasaule. Tieši tāpēc ir tik svarīgi nezaudēt sevi un savu pasauli. Turies, tev izdosies!!! : )

Virtuālā love

Dzīvojam 21. gadsimtā, un aizraušanās internetā nav nekas neparasts. Dzīve lielajā tīmeklī ir daudz brīvāka, cilvēki savā starpā visbiežāk nav pazīstami, un viņu sūtītie teksti satura ziņā mēdz būt bez jebkādiem aizspriedumiem un mēra izjūtas. Ja esi aizrāvies ar virtuālajām spēlītēm, atceries, ka tev draud attālināšanās no realitātes un diemžēl arī nespēja nodibināts īstas attiecības. Padomā par to! Viss ir labs, ja ir ar mēru.

Mīlestība zinātnē:• Mīlestība ir spēcīgas simpātijas pret kādu personu, īpaša dvēseliska saskaņa ar pretējā dzimuma partneri.• Astrologi uzskata, ka mīlestība ir ierakstīta zvaigznēs.• Bioķīmiķi uzskata, ka par mīlestību ir atbildīgs noteikts mīlestības hormons — tas regulē mīlestību, prieku un kaisli. Tātad — mīlestība ir ķīmisks process.• Dzīvesstāstu pētnieki mīlestību vērtē kā tīri romantisku izdomu.• Etoloģijas pētnieki mīlestību uzskata par vērtīgu parādību, kas partneriem palīdz palikt kopā un uzaudzināt bērnus.

Mīlestības tradīcijas:Francijā mīlestība ir kultūras sastāvdaļa, un franču valoda tiek dēvēta par mīlestības valodu. Šajā valstī dzima slavenais franču skūpsts, bez kura mēs vairs nevaram iedomāties savu mīlas dzīvi. : ) Franču romantika iet roku rokā ar šampanieti un izsmalcinātiem ēdieniem. Vācijā mīlestības zīme ir ziedi. Nē, tām nav jābūt rozēm — pilnīgi vienalga, ka tik puķe! : ) Īrijā puiši savām mīļotajām dāvina īpašu gredzenu, kas simbolizē patiesu mīlu un uzticību, turklāt nes arī veiksmi. Forši, vai ne?Itālijā sen senos laikos mīlestības un laulības noteicēji bija vecāki. Četrpadsmit gadu vecumā tika izlemts jaunieša/jaunietes liktenis, nepajautājot viņa/viņas viedokli, — parasts darījums, jo izdevīgāk, jo labāk! Japānā mīlas lietas nokārto rūķīši. : ) Vēl joprojām 10% laulību noorganizē savedējs, jo cilvēki ir pārāk aizņemti, lai tādām muļķībām tērētu savu laiku.Amerikā cieņā ir sapņu ķērāji. Ja kāds iekritis sirsniņā, amerikāņi izredzētajam/izredzētajai uzdāvina sapņu ķērāju. Tas liecina par to, ka viņam/viņai rūp tavi sapņi… : ) P.S. Sapņu ķērājs jākarina guļamistabā.Islāma valstīs meiteni pavisam mazu apsola viņas nākamajam vīram un vienojas par līgavas cenu, kas līgavaiņa tēvam jāsamaksā līdz kāzām.Taizemē, Indijā un Ķīnā meitene var salaulāties tikai tad, ja vecāki dod līdzi līgavas pūru. Diemžēl daudzi vecāki nespēj šo naudu sagādāt un tāpēc bieži vien tikko piedzimušu meiteni ir spiesti nogalināt, izlikt uz ielas vai pārdot prieka namam.

Mīlestība ir kaut kas tik ļoti pacilājošs, ka savos pārdzīvojumos (it īpaši meitenēm) gribas dalīties ar kādu. Kam izkratīt sirsniņu?• Vecākiem• Draugiem• Skolotājiem• PUFFam

*Uztver mierīgi!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu