Hokeja čempionātam Latvijā būs arī mazā arēna (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par "Skonto" halles pārbūvi, lai to piemērotu 2006.gada pasaules hokeja čempionāta vajadzībām, SIA "Stadions" slēgs 2,34 miljonus latu vērtu līgumu ar SIA "Skonto būve", preses konferencē vakar informēja SIA "Stadions" valdes loceklis Guntars Indriksons.

Atsevišķs 320 000 latu vērts līgums tiks slēgta ar SIA "Nams" par tehniskā projekta izstrādi, autoruzraudzību un projekta ekspertīzi. Kā informēja Indriksons, SIA "Stadions" rīcībā paliek 190 720 latu rezerve un maksa par projekta vadību - 143 040 latu. Kopā ar noslēgtajiem līgumiem pārbūvei paredzētā summa ir 2,99 miljoni latu. Līgumi paredz darbus sākt aprīļa sākumā, bet pabeigt 2006.gada 31.janvārī. Pilnībā nodot ekspluatācijā halli paredzēts līdz 2006.gada 23.martam. SIA "Stadions" noslēdzis arī 270 000 eiro (apmēram 189 757 latu) vērtu līgumu ar SIA "Rikom" par tribīņu piegādi. Kā preses konferencē pastāstīja SIA "Rikom" projektu vadītājs Artūrs Blūmanis, hallē paredzētas 6800 vietu: 1800 VIP vietu ar paaugstinātu komfortu, 400 vietu presei - 100 televīzijas komentētājiem un 300 rakstošajiem žurnālistiem. Pārējās vietas paredzētas skatītājiem. Blūmanis informēja, ka "Rikom" ir pieredze tribīņu uzstādīšanā 2003.gadā Rīgā notikušajam pasaules čempionātam brīvajā cīņā Ķīpsalas hallē. Kā pastāstīja SIA "Nams" pārstāvis Māris Malahovskis, patlaban izstrādātais skiču projekts ir saskaņots gan ar Starptautisko hokeja federāciju, gan ar Latvijas Hokeja federāciju. Halles pārbūves tehnisko projektu plānots pilnībā pabeigt līdz jūlijam. Indriksons informēja, ka SIA "Stadions" jau sācis pārbūvēt čempionātam nepieciešamās preses telpas "Skonto olimpiskā centra" Melngaiļa ielas pusē. Viņš arī pastāstīja, ka aprīlī paredzēts sākt sarunu procedūru ar potenciālajiem ledus laukuma aprīkojuma piegādātājiem. Līdz šim interesi esot izrādījuši pieci uzņēmumi. Ledus aprīkojuma uzstādīšanu "Skonto" hallē plānots pabeigt līdz 2006.gada marta beigām. Kā uzskata Indriksons, visas kompānijas ir labi pazīstamas un sevi pierādījušas, tādēļ neesot pamata bažām, ka kaut kas netiks izdarīts laikā. Kā ziņots, "Skonto" halles pārbūvei valdība nolēma piešķirt 3,7 miljonus latu no Privatizācijas aģentūras līdzekļiem un Rīgas pašvaldības īpašuma privatizācijas fonda.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu