Soda par ābola ievešanu Jaunzēlandē (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Oskara" balvu ieguvējai Hilarijai Svankai piespriesta 200 Jaunzēlandes dolāru (77 lati) soda nauda par to, ka viņa pretlikumīgi ievedusi Jaunzēlandē ābolu un apelsīnu, trešdien paziņoja Austrālijas Lauksaimniecības ministrijas amatpersonas.

Aktrise tiesai nosūtīja vēstuli, iebilstot, ka viņai nepienākas maksāt soda naudu par to, ka viņa 15.janvārī ieradās Oklendas lidostā ar augļiem rokas bagāžā, taču tiesa prasību noraidījusi.

Tiesas lēmums tika pieņemts šomēnes aiz slēgtām durvīm, bet netika atklāts, līdz tika informēta pati Svanka.

30 gadus vecā aktrise, kura šogad saņēma savu otro "Oskara" balvu par lomu filmā "Million Dollar Baby" ("Miljons dolāru mazulīte"), atteicās nekavējoties maksāt soda naudu, jo pēc ilgā lidojuma no Losandželosas vienkārši aizmirsusi, ka viņai ir augļi.

Jaunzēlande, kas ir viena no lielākajām pārtikas produktu eksportētājvalstīm pasaulē, automātiski uzliek soda naudu par augļu un citu ēdamu lietu ievešanu, jo tas varētu izraisīt kādu slimību. Pagājušajā gadā soda nauda tika iekasēta no gandrīz 8800 cilvēkiem, visbiežāk tieši Oklendas lidostā.

Lauksaimniecības un mežsaimniecības ministrijas pārstāvis pavēstīja, ka 2005.gadā soda naudu nācies maksāt jau 1700 cilvēkiem un nekādi izņēmumi neesot pieļaujami - pat ne attiecībā uz Holivudas zvaigznēm.

Tā kā Svanka iebilda, viņai būs jāmaksā vēl 30 Jaunzēlandes dolāru (12 lati) par tiesas izdevumiem.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu