Vācija piešķirs papildus naudu bēgļu aģentūrai un aicina Eiropu sekot tās piemēram (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HANNIBAL HANSCHKE / REUTERS

​Reaģējot uz ASV lēmumu samazināt savu palīdzību, Berlīne piešķirs papildus finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNWRA) un aicinās to darīt arī citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, piektdien paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.

Kopš Vašingtona janvārī paziņoja, ka tā samazina savu ikgadējo UNRWA finansējumu par 300 miljoniem dolāru (260 miljoniem eiro), aģentūra nonākusi naudas grūtībās.

Citu ES dalībvalstu ārlietu ministriem adresētajā vēstulē Māss uzsvēris, ka UNRWA esot "galvenais stabilitātes faktors" Tuvajos Austrumos, kura sabrukums var izraisīt "neaprēķināmu ķēdes reakciju".

Viņš gan nav atklājis, cik lielu summu Berlīne gatavojas piešķirt papildus 81 miljonam eiro, ko Vācija jau tagad ik gadu atvēl UNRWA, taču aicinājis pārējās ES dalībvalstis kopīgi segt iztrūkumu aģentūras budžetā.

UNRWA direktors Pjērs Krāenbūls ceturtdien paziņoja, ka aģentūrai esot nepieciešami 200 miljoni dolāru, lai turpinātu savu darbu līdz gada beigām.

UNRWA sniedz atbalstu aptuveni pieciem miljoniem reģistrēto palestīniešu bēgļu un nodrošina 526 000 bērnu apmeklēt skolu palestīniešu teritorijās, Libānā, Sīrijā un Jordānijā.

UNRWA brīdinājusi, ka tās rīcībā šobrīd ir vienīgi tik daudz līdzekļu, lai tās 711 skolas varētu turpināt darbu tikai līdz septembra beigām.

Jordānijas ārlietu ministrs ceturtdien paziņoja, ka Ammāna 27.septembrī ANO galvenajā mītnē Ņujorkā Apvienoto Nāciju Ģenerālās asamblejas kuluāros organizēs līdzekļu vākšanu priekš UNRWA.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu