Ātrākais sērijveida auto - "Koenigsegg CCR" (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"McLaren F1" uzstādītais ātruma rekords sērijveida automašīnām noturējās veselus septiņus gadus, taču tad atbrauca "Koenigsegg" un...

Notikuma vieta - Nardo ovāls Dienviditālijā, notikuma vaininieks - nelielais zviedru superautomobiļu ražotājs "Koenigsegg", iemesls - vēlme pierādīt, ka jaunais superauto "Koenigsegg CCR" ar 4,7 litru V8 turbo motoru (806 ZS, 920 Nm) spēj attīstīt tehnisko datu tabulās uzdoto maksimālo ātrumu - 395 km/h.

Kaut arī automobilim ne tuvu neizdevās pietuvoties 395 km/h robežai, vienu tas tomēr pierādīja, proti, ka ir planētas ātrākais sērijveida automobilis - 12,5 kilometrus garajā Nardo ātrumtrasē "Koenigsegg CCR" attīstīja 387,87 km/h. Līdz ar to automobiļa "McLaren F1" 1998.gadā uzstādītais iepriekšējais ātruma rekords 386 km/h pieder pagātnei. "McLaren F1" jaudas agregāts ir 6,1 litra V12 motors ar 627 ZS.

To, cik ilgi "Koenigsegg CCR" varēs lepoties ar ātrākā auto statusu, var tikai minēt, jo vēl aizvien ir spēkā "Volkswagen" koncerna apņemšanās uzbūvēt "Bugatti 16.4 Veyron" - automobili, kurš spētu pārsniegt 400 km/h robežu.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu