"Saskaņa": ”Mēs esam vienīgā partija, kurai ir reālas izredzes uzvarēt vēlēšanās” (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

”Saskaņa” ir vienīgā partija, kurai ir reālas izredzes uzvarēt vēlēšanās un izveidot valdību pašai, tā piektdien LTV diskusijā „Partija fokusā” norādīja partijas premjera amata kandidāts, Vjačeslavs Dombrovskis.

Bijušais ekonomikas ministrs piebilda, ka "Saskaņai", atšķirībā no citiem politiskajiem spēkiem, nav nekādu "sarkano līniju" un tā ir gatava sadarboties ar jebkuru partiju.

31.augustā uz diskusiju ar LTV žurnālistiem Jāni Gesti un Gunti Bojāru bija aicinātas visas piecas partijas „Saskaņa” sarakstu lokomotīves: Vjačeslavs Dombrovskis (Rīga), Anrijs Matīss (Kurzeme), Evija Papule (Vidzeme), Ivars Zariņš (Zemgale) un Jānis Krišāns (Latgale).

Tomēr jāatzīmē, ka diskusijās visaktīvāk iesaistījās tieši Dombrovskis un Zariņš, kuri dažbrīd pasteidzās atbildēt uz citiem partijas biedriem uzdotajiem jautājumiem pirmie.

Viens no spraigākajiem sarunu tematiem izvērsās saistībā ar Saeimas 2014.gadā izteikto nosodījumu pret Krievijas agresiju Ukrainā. Toreiz par paziņojumu nobalsoja 65 deputāti, bet pret bija 28 „Saskaņas” deputāti.

Kā skaidroja Zariņš, partija izvēlējās neatbalstīt šo ziņojumu, jo „tā esot bijusi provokācija”.  Lai gan partija iestājas par Ukrainas teritoriālo neatkarību, „Saskaņai” nebija pieņemams pats ziņojuma formulējums.

Zariņš norādīja, ka toreiz „Saskaņa” piedāvāja savu deklarāciju, kurā bija iekļauts aicinājums nekavējoties Ukrainā ievest miera uzturēšanas spēkus.

Zariņš piebilda, ka, ja Latvija būtu atbalstījusi „Saskaņas” piedāvāto versiju, tad, iespējams, asinsizliešana Ukrainā nemaz nebūtu notikusi.

Vaicāts, kad „Saskaņa” nosauks savu prezidenta amata kandidātu, Dombrovskis norādīja, ka tas notiks „īstajā laikā”.

Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, LTV1 uzsācis raidījumu ciklu „Partija fokusā”, kurā uz sarunu ar žurnālistiem Gunti Bojāru un Jāni Gesti tiek aicināti visu kandidējošo partiju pārstāvji.

Kā pirmo partiju LTV1 29.augustā iztaujāja „Attīstībai/Par”.

Nākamā diskusija notiks 5.septembrī, kur vispirms uz sarunu aicināta partija „Jaunā vienotība”, bet pēc tam tiks iztaujāta „Rīcības partija”.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu