Zināmi "Sony Jazz Stage" uzvarētāji (6)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kino "Rīga" sestdienas vakarā norisinājās Baltijas jauno džeza mūziķu konkursa "Sony Jazz Stage" laureātu koncerts, kurā žūrija paziņoja savu lēmumu – šogad festivāla galveno galvu piešķirt vokālistei Vitai Rusaititei no Lietuvas, bet ģitāristu klasē triumfēja latviešu jaunais ģitārists Māris Plūme.

Vokālistu klasē otro vietu ieguva Sofija Rubina no Igaunijas, bet trešās vietas godu izpelnījās Julija Jacenaite no Lietuvas. Savukārt ģitāristu klasē, kurā piedalījās tikai Latvijas jaunie džeza mūziķi, otro vietu ieguva Mārcis Auziņš, bet trešo – Kaspars Ansons.

Skatītāji par savu simpātiju izvēlējās ģitāristu Kasparu Ansonu un vokālisti Krtistīni Šmiti. Balvas piešķīra arī konkursa atbalstītāji.

Saskaņā ar konkursa rīkotāju iepriekš pausto, "Sony Jazz Stage" uzvarētājiem būs iespēja gada laikā piedalīties vairākos kaimiņvalstu džeza festivālos.

Žūrijā šogad darbojās Lietuvas festivāla "Kaunas Jazz" direktors, Igaunijas pasākumu "Nommejazz" direktors Taivo Unts, "JazzKaar" direktore Anne Erm un "Lady Summertime" direktors Osku Rajala. Vēl žūrijā darbosies Guilfordas Modernās mūzikas akadēmijas pasniedzējs un mūziķis Džordžio Serci no Lielbritānijas, Somijas "Sony Jazz Award" konkursa uzvarētājs Temu Vinikainens, "Sony" pārstāvis Oskars Kaminskis un Māris Briežkalns.

Koncertā muzicēja gan veiksmīgākie konkursa finālisti, gan viesi – pagājušā gada konkursa dalībnieki Intars Busulis un Ieva Kerēvica, kā arī īpašais viesis – slavenais ģitārists Džordžio Serci.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu