"Sony Jazz Stage" žūrijā būs Somijas džeza zvaigzne (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā brīdī par piedalīšanos "Sony Jazz Stage" žūrijā paziņojis arī ģitārists no Somijas Teemu Viinikainen, kurš ir pagājušā gada "Sony Jazz Award" laureāts Somijā – kas ir tieši tāds pats konkurss kā mūsu "Sony Jazz Stage".

Tēmu regulāri spēlē vairākos projektos. Viens no populārākajiem – grupa U-Street All Stars tika nodibināta 2000. gadā un jau ļoti ātri nokļuva uz Somijas džeza skatuves, kā arī guva panākumus starptautiskos mērogos. Viņu debijas albums „Helsinki Sessions” tika nominēts kā 2002. gada labākais Somijas džeza albums. Gan šo, gan pagājušajā gadā izdoto albumu „Bowling” producējusi pasaulē pazīstamākā un senākā džeza mūzikas izdevniecība "Blue Note".

Savu ģitārista „karjeru” Tēmu sāka astoņu gadu vecumā, kad brāļa skapī atrada vecu krievu akustisko ģitāru. Šobrīd viņš studē džeza mūziku Sibeliusa vārdā nosauktajā akadēmijā.

11. februārī viesis vērtēs visu 10 "Sony Jazz Stage" finālistu - jauno dziedātāju un ģitāristu uzstāšanos kinoteātra "Rīga" lielajā zālē, bet pats uzstāsies "afterparty", kas plkst. 22 sāksies klubā „Spalvas pa gaisu” un kur pusnaktī tiks paziņots arī žūrijas lēmums un Baltijas valstu "Sony Jazz Stage" uzvarētāji.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu