Februārī gaidāms saksofonmūzikas festivāls "Saxophonia"

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzās Latvijas pilsētās no 15. līdz 20. februārim notiks IV starptautiskais saksofonmūzikas festivāls "Saxophonia", pulcējot ne vien Latvijas, bet arī daudzu citu Eiropas valstu un pat Kubas saksofonistus.

Festivāla laikā koncerti notiks Rīgā, Cēsīs, Lizumā, Madonā, Pļaviņās, Balvos, Salaspilī, Siguldā, Ēdolē, Limbažos, Zvejniekciemā, Iecavā, Talsos un Jūrmalā.

Festivālā kopā ar Latvijas mūziķiem piedalīsies viesi no Francijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Nīderlandes, Spānijas, Igaunijas, Polijas un Vācijas.

"Saxophonia" klausītājiem būs iespēja baudīt arī eksotiskās Kubas grupas "Habana Sax" sniegumu. "Habana Sax" ir viena no pasaules neparastākajām džeza mūzikas grupām, jo mūzikā apvieno afro – kubiešu džezu, klasiskās mūzikas ietekmes un repu.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks 15. februārī Mazajā ģildē, kur muzicēs Rīgas saksofonu kvartets, Zagrebas saksofonu kvartets no Horvātijas, kolektīvi "Alpha" no Dānijas, "Poing" no Norvēģijas, kā arī viesi no Spānijas, Francijas un "Habana Sax" no Kubas. Tālie viesi muzicēs arī festivāla noslēguma koncertā, kas 20. februārī notiks Lielajā ģildē.

Biļetes uz festivāla koncertiem no 21. janvāra iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" un Vāgnera zāles kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu