Notiks džeza konkurss "Sony Jazz Stage" (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātrī "Rīga" 11. un 12. februārī notiks jauno džeza mūziķu konkurss "Sony Jazz Stage", kurā šogad piedalīsies jaunie vokālisti un ģitāristi.

Konkursā piedalīsies vokālisti Daiva Starinskaite, Julija Jacenaite un Vita Rusaitite no Lietuvas, Sofija Rubina no Igaunijas un Diāna Gerasimova, Indra Klimoviča, Kristīna Šmite no Latvijas. Savukārt ģitāristu vidū sacentīsies tikai Latvijas mūziķi - Kaspars Ansons, Mārcis Auziņš, Māris Plūme un Nora Bite.

Konkursa finālistus noteica septiņu mūziķu žūrija, kas noklausījās visu pretendentu ierakstus un novērtēja tos ar atbilstošu punktu skaitu.

Konkursa dalībniekus uz skatuves pavadīs saksofonista Denisa Paškēviča vadītais īpaši konkursam izveidotais "Sony Jazz Orchestra", kurā spēlēs tādi Latvijas džeza mūziķi kā Viktors Ritovs (piano), Andris Grunte (kontrabass) un viesmūziķis no Igaunijas Tomass Rulls (sitamie instrumenti).

Konkursu vadīs pagājušā gada "Sony Jazz Stage" uzvarētājs Intars Busulis. Viņš pieteiks jaunos konkursa dalībniekus un aprunāsies ar viņiem pirms uzstāšanās. 12. februārī, kad notiks konkursa fināls, Intars dziedās kā viesis. Vēl šajā koncertā muzicēs pagājušā gada konkursa dalībniece Ieva Kerēvica un festivāla īpašais viesis – ģitārists Džordžio Serci, kurš darbosies arī konkursa žūrijā.

Katrs no konkursa finālistiem saņems dāvanu karti no "Mūzikas servisa", bet labākais ģitārists tiks pie jauna "Yamaha" instrumenta, bet vokāliste - pie augstas klases mikrofona. Savukārt Mūsdienu mūzikas centrs parūpēsies par iespēju jaunajiem māksliniekiem apmeklēt džeza meistarklases, bet konkursa galvenais atbalstītājs "Sony" pasniegs 2000 eiro naudas balvu.

Konkursa uzvarētājs saņems iespēju gada laikā piedalīties vairākos kaimiņvalstu džeza festivālos, jo konkursa žūrijā lielākoties būs Lietuvas un Igaunijas festivālu mākslinieciskie direktori.

11. februārī notiks konkursa koncerts, bet dienu vēlāk gaidāms fināla koncerts ar laureātu apbalvošanu un viesu piedalīšanos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu