Pašvaldību vēlēšanas Latvijas Televīzijā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzijā (LTV) februārī un martā ir iecerēti vairāki raidījumi, kas atspoguļos un akcentēs pašvaldību priekšvēlēšanu aktivitātes Latvijā. LTV 1.programmā jau no 6.februāra būs skatāma diskusija "Esam klāt!", 11.februārī priekšvēlēšanu aktivitātes no Latvijas lielākajām pilsētām sāks atspoguļot raidījums "Aculiecinieks", 12.februārī tiešraidē būs skatāma priekšvēlēšanu bezmaksas aģitācijas laiku izloze, bet 12.marta vakarā – vēlēšanu nakts kaislības abos LTV kanālos.

Pašvaldību priekšvēlēšanu diskusija "Esam klāt!" no 6.februāra būs katru svētdienu plkst.19.30. Piecu diskusiju gaitā izgaismosies tēmas, kas aktuālas Latvijas mazajām pašvaldībām - lauku attīstības virzieni, izglītība, sociālie un darba jautājumi, pašvaldību budžeta veidošana u.c. Pirmā raidījuma (6.02. plkst.19.30 LTV1) tēma – lauku attīstība. Diskusija noritēs Valmieras rajona Ķoņu pagastā; dalībnieki - vietējie kandidāti un iedzīvotāji, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis. Visas diskusijas vadīs žurnālists Ansis Bogustovs. 12.februārī plkst.19.30 tiešraidē tiks izlozēti bezmaksas aģitācijas laiki. Viena nosaukuma sarakstā esošajiem kandidātiem ir tiesības bez maksas izmantot priekšvēlēšanu aģitācijai LTV 1.programmas raidlaiku, ja vismaz 29 dienas pirms vēlēšanu dienas, t.i., līdz 2005.gada 11.februāra plkst.17.00, tiks iesniegtas nepieciešamās izziņas. Bezmaksas aģitācijas raidīšana sāksies 15.februārī un tiks rādīta darbdienās no plkst.17.15 līdz 17.35. Viena nosaukuma kandidātu sarakstam būs iespēja startēt divās kārtās, katrā pa 10 minūtēm. Bezmaksas aģitācijas laiku izlozi vadīs Ansis Bogustovs. Tajā piedalīsies viens cilvēks no katra saraksta, tiks parādīta neliela katra saraksta vizītkarte un īsi iztaujāts katrs pārstāvis. Ziņu dienesta raidījumos "Aculiecinieks" jau no 11.februāra atspoguļos priekšvēlēšanu norises lielākajās Latvijas pilsētās. Savukārt 12.martā skatītājiem būs iespēja sekot vēlēšanu notikumiem visas dienas garumā un arī vakarā, līdz būs zināmi aptuvenie galarezultāti. No plkst.22.00, kad tiks slēgti vēlēšanu iecirkņi, abās LTV programmās sāksies vēlēšanu nakts tiešraides raidījumi, kuros piedalīsies politiķi, amatpersonas un eksperti, kā arī notiks pieslēgšanās dažādām Latvijas pilsētām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu