Pārdod biļetes uz Kusturicas koncertu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīpsalas halle tiks īpaši iekārtota šim koncertam, un skatītājiem būs iespēja vērot koncertu gan no stāvvietām, gan arī sēdvietām. Koncerts notiks 12.aprīlī Ķīpsalas hallē.

Papildu ievērību faktam, ka Rīgā viesosies Emirs Kusturica, ir piešķīris tas, ka slavenais režisors ir apstiprināts par šā gada Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētāju.

EMIRA KUSTURICAS un „THE NO SMOKING ORCHESTRA” svaigākais veikums ir mūzika un līdzdarbošanās Kusturicas filmā „Dzīve ir brīnums” („Life is a Miracle”), kura tika nominēta "Zelta palmas zaram" Kannu kinofestivālā. Ar tādu pašu nosaukumu norisinās grupas koncerttūre, kurā skan mūzika no filmām „Dzīve ir brīnums” un „Melnais kaķis, baltais kaķis” Pēdējos gados režisors Emirs Kusturica ir pievienojies un savām pēdējām divām filmām („Melnais kaķis, baltais kaķis” un „Dzīve ir brīnums”) mūziku ir radījis kopā ar vienu no slavenākajām Balkānu mūzikas grupām „THE NO SMOKING ORCHESTRA”, kura 80. gadu sākumā radās kā nozīmīga kultūras pretošanās kustība muzikālā izpausmē Dienvidslāvijas pārejas gados. EMIR KUSTURICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA mūzika ir mežonīgs rokenrola, folkmūzikas, džeza, čigānu motīvu, turku maršu, aziātisko melodiju melanholijas un Sarajevas panku kultūras maisījums. Salikti kopā, akordeoni, tromboni un vijoles kļūst par eksplozīvu skaņu sajaukumu ... viena skaņa vajā otru, haotiski krājoties vienai uz otru. Tomēr tās harmonizējas perfektā kombinācijā. Nevaldāmais, priecīgais skaņu karuselis ir Emira Kusturicas un viņa grupas panākumu atslēga: tie ir cilvēki, kuri zina, kā radīt lielisku mūziku un lielisku kino, izmantojot vienīgi savu intelekta spēku.

EMIRA KUSTURICAS un „THE NO SMOKING ORCHESTRA” koncertu Rīgā rīko koncertaģentūra „POSITIVUS MUSIC”, kura līdz šim Latvijā ir organizējusi Gorana Bregoviča un viņa Kāzu un Bēru orķestra, „Fun Lovin’ Criminals”,”The Cardigans” un „De-Phazz” koncertus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu