Sandensas filmu festivāls ir sācies

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktieris un režisors Roberts Redfords 2005.gada Sandensas filmu festivāla atklāšanas pasākumā aicina filmu veidotājus "runāt vaļsirdīgi".

Redfords norādīja, ka Sandensas festivālā mērķis ir pievērst uzmanību dažādiem filmu veidotājiem un viņu viedokļiem. "Tas patiešām ir festivāls par dažādām balsīm filmās, kas patiesi mazliet precīzāk atspoguļo pasauli, kurā mēs dzīvojam," viņš sacīja.

Festivāls tika atklāts ar Dona Rūsa komēdiju "Happy Endings", kurā tēlo Lisa Kudrova, Toms Arnolds un Megija Gilenhola. Filma atspoguļota trīs dažādu cilvēku slāņu pārstāvju dzīves daļēja pārklāšanās. Šī filma par pirmo izvēlēta tāpēc, ka pievēršas modernajām amerikāņu vērtībām, kas ir galvenā tēma daudzās no festivāla 120 filmām, pastāstīja festivāla režisors Džefs Gilmors.

Festivāla dibinātājs Redfords minēja, ka cilvēki uzskata pašreizējos laikus par haotiskiem vai arī "uz pareizā ceļa" atkarībā no saviem politiskajiem uzskatiem. "Es par šo festivālu gribētu domāt kā par nevienprātības festivālu, un es to gribētu slavēt," viņš sacīja.

Sandensas festivāls pirmo reizi notika 1981.gadā, un tajā demonstrētas tādas populāras filmas kā "Reservoir Dogs", "The Blair Witch Project" un "The Full Monty". Pagājušā gada festivālā atpazīstamību iekaroja tādas filmas kā "Open Water", "Napoleon Dynamite", "Garden State" un "Super-Size Me".

Savukārt šā gada daudzveidīgais piedāvājums ietver filmu "The Chumscrubber", kas ir ironisks stāsts par dzīvi Amerikas piepilsētā, kā arī dokumentālo filmu "Murderball" par sportistiem, kuri kļuvuši paralizēti.

Festivāls notiks vienpadsmit dienas kalnu rajonā Jūtas štata pilsētas Soltleiksitijas austrumos, Pārksitijā, kur festivāla laikā apdzīvotība pieaug no 7500 līdz 45 000 cilvēkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu