Paziņo nominācijas Aktieru ģildes balvām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Aktieru ģilde otrdien paziņoja pretendentus uz prestižajām balvām, visvairāk nomināciju piešķirot aktierim Džeimijam Foksam un komēdijai "Sideways".

Holivudas zvaigzne Džeimijs Fokss ir ieguvis četras nominācijas par tēlojumu trīs dažādās lomās - par mūziķa Reja Čārlza atveidošanu biogrāfiskajā filmā "Ray", slepkavas lomu televīzijas filmā "Redemption", kā arī labākā otrā plāna aktiera balvai par tēlojumu trillerī "Collateral".

Četras nominācijas izcīnīja arī komēdija "Sideways", tai skaitā arī par labāko aktieru ansambli un labāko aktieri - Polu Džamati.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 5.februārī Losandželosā.

Par balvu labākā aktiera kategorijā Foksam būs jāpacīnās ar Donu Čīdlu no filmas "Hotel Rwanda", Džoniju Depu no filmas "Finding Neverland", kā arī Leonardo di Kaprio filmā "The Aviator".

Uz labākās aktrises balvu savukārt pretendē Imelda Stontone no filmas "Vera Drake", Hilarija Svanka no "Million Dollar Baby", Anete Beninga no "Being Julia", Katalīna Sandino Moreno no "Maria Full of Grace", kā arī Keita Vinsleta no filmas "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".

Hilarija Svanka par dalību "Iron Jawed Angels" ir nominēta balvai arī kā labākā aktrise televīzijas filmā vai miniseriālā.

Jaunākais no nominētajiem ir 12 gadus vecais britu aktieris Fredijs Haimors, kurš cīnīsies par labākā otrā plāna aktiera titulu.

Līdzās Haimoram uz balvu pretendē arī kino veterāns Džeimss Gārners no filmas "The Notebook", Tomass Heidens Čērčs no filmas "Sideways" un Morgans Frīmens no "Million Dollar Baby", turklāt Gārneram ceremonijā tiks piešķirta balva arī par mūža ieguldījumu kino.

Filma "Sideways" izpelnījusies arī nomināciju par labāko aktrisi Virdžīnijai Medsenai, kura jau tagad saņem uzslavas par tēlojumu mazbudžeta komēdijā par ceļojumu Kalifornijas vīnogu audzēšanas reģionā.

Televīzijas filmu kategorijās divas nominācijas saņēma Patrīcija Hītone - par saprotošas sievas lomu seriālā "Everybody Loves Raymond", kā arī par lomu filmā "The Goodbye Girl".

Jaunais populārais seriāls "Desperate Housewives" tika nominēts par labāko aktieru ansambli komēdijā, savukārt Terija Hačere ir vienīgā, kas saņēmusi individuālu nomināciju par galveno lomu komēdijā.

Par labāko aktieru ansambli komēdijā nominēti arī seriāli "Sex and the City", "Arrested Development", "Everybody Loves Raymond" un "Will and Grace".

Divas reizes apbalvotā filma "Six Feet Under" ir atkal nominēta labākā dramatiskā seriāla balvai, uz kuru pretendē arī "24", "CSI: Crime Scene Investigation", "The Sopranos" un "The West Wing".

Kinoaktieru ģildes balvu ieguvēji ļauj prognozēt Amerikas Kinoakadēmijas balvu ieguvējus, jo aktieri ir lielākā daļa no balsotāju grupas, kas 27.februārī pasniegs "Oskarus".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu