Vietējos uzņēmējus nebiedē Austrijas koncerna ienākšana Latvijas apdrošināšanas tirgū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas apdrošināšanas kompānijas pozitīvi vērtē Austrijas apdrošināšanas kompānijas "Grazer Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft" (GRAWE) ienākšanu Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgū.

Pagaidām nav saņemtas sīkākas ziņas par GRAWE plāniem, tomēr plānotā sadarbība ar AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") liek domāt, ka kompānijai ir nopietnas ieceres šajā jomā, sacīja AAS "Balta dzīvība" valdes priekšsēdētājs, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas viceprezidents dzīvības apdrošināšanas jautājumos Uģis Vorons. Dzīvības apdrošināšanas tirgus pagaidām Latvijā ir nepiesātināts, norādīja Vorons. Turklāt vietējām kompānijām ir vairākas priekšrocības. Dzīvības apdrošināšanas pakalpojums ir cieši saistīts ar nodokļiem, tādēļ ārvalstu kompānijām būs nepieciešamas konsultācijas šajā jautājumā. Arī citas Eiropas Savienības (ES) apdrošināšanas kompānijas ir izrādījušas interesi par darbības iespējām Latvijā, stāstīja Vorons. Viņaprāt, tas liecina par cerībām, ka gaidāms pieaugums šajā jomā. Arī AAS "ERGO Latvija dzīvība" visnotaļ pozitīvi vērtē jauna spēlētāja ienākšanu Latvijas apdrošināšanas tirgū, atzina sabiedrības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Antra Ricika. Viņa norādīja, ka tas aktivizēs jau esošo dzīvības apdrošināšanas sabiedrību darbību, ļaus iedzīvotājiem iepazīties ar vēl viena apdrošinātāja pakalpojumu klāstu, kā arī aktualizēs dzīvības apdrošināšanas nozīmību. "Krājbankas" un tās klientu potenciāla izmantošana rada priekšrocības GRAWE ienākšanai Latvijas tirgū, uzskata Ricika. Vienlaikus ir grūti prognozēt GRAWE aktivitātes un iespējamo izaugsmi Latvijā, to varēs izvērtēt tikai pēc gada, norādīja "ERGO Latvija dzīvība" pārstāve. Kā ziņots, rīt plkst.12 viesnīcā "Reval Hotel Latvija" notiks prezentācija "Uzticēšanās vieno!". Pasākumā piedalīsies "Krājbankas" prezidents Andris Nātriņš, Štīrijas zemes ekonomikas ministrs Geralds Šopfers, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, GRAWE ģenerāldirektors un valdes priekšsēdētājs Otmārs Ēderers, "GRAWE Academy International" ģenerāldirektors Mihaels Rihters un "Krājbankas" Produktu attīstības pārvaldes vadītāja Dita Danosa. GRAWE ir dibināta 1829.gadā, šogad kompānija svin 176.gadadienu. GRAWE koncernā ietilpst 17 meitas uzņēmumi, kuri darbojas trijās jomās - apdrošināšanas, banku un nekustamo īpašumu. "Krājbanka" piedāvās GRAWE dzīvības apdrošināšanas pakalpojumus, ar kuru palīdzību var ne tikai apdrošināt dzīvību, bet arī veidot uzkrājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu