Izlozēs Eirovīzijas pusfinālistus (7)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Latvijas Televīzijā notiks Eirovīzijas nacionālās atlases pusfināla dalībnieku uzstāšanās secības izloze.

Šoreiz Eirovīzijas nacionālā atlase notiks atšķirīgi – pavisam atlasē piedalīsies 20 dziesmas, kas sacentīsies divos pusfinālos - 29. janvārī un 5. februārī. Tad skatītāji balsojumā izvirzīs desmit dziesmas finālam, kas 26. februārī notiks Ventspilī. Tieši tad skatītāji noteiks Latvijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Latvija starptautiskajā konkursā piedalīsies pusfinālā 19. maijā, cerot gūt Eiropas skatītāju atbalstu, lai piedalītos finālā, kas notiks 21. maijā.

Latvijas konkursa pusfinālā piedalīsies Andris Kivičs ar grupu "Z- Scars", izpildot dziesmu "To Touch, To Breathe, To Love", Romāna un Dinas Faļkenšteinu dziesmu "Your Girlfriend" dziedās jaunā grupa "Morning Kids", savukārt Santa Zapacka dziedās dziesmu "Wandering Words", viņa pati ir dziesmas teksta autore, bet mūziku komponējusi Daiga Rūtenberga.

Konkursā piedalīsies arī dziedātāja Nicol ar pašas dziesmu "A Woman To Love", bet Ksenija Jakunina izpildīs zviedru autoru Tomija Kasa, Kenta Venmana un Uģa Tirzīša dziesmu "In The Heat Of The Night". Šī ir vienīgā pusfinālā iekļuvusī dziesma, kuras līdzautori nav no Latvijas. Šogad konkursā savas dziesmas varēja iesniegt arī dziesmu autori no citām valstīm.

Konkursā piedalīsies arī grupa "Flash" ar Artūra Palkēviča un Ivetas Priedes dziesmu "In Your Arms", bet Igeta Gaiķe dziedās pašas komponēto dziesmu "In A Desert" ar Agra Palkavnieka vārdiem. Eirovīzija šogad vilinājusi arī pieredzējušo komponistu Borisu Rezņiku, kurš piedāvā dziesmu "Sing It! Swing It!" ar Ērika Baloža vārdiem, to dziedās Agnese Kuplēna un Intars Upenieks. Konkursā dziedās Aija Vītoliņa jeb Amber - viņa piedāvās pašas dziesmu "Dance Together".

Jaunā grupa "Prego" Eirovīzijas nacionālajā atlasē startēs ar Ivo Grīsniņa-Grīšļa un Olafa Vēvera dziesmu "We Are One", bet Tatjana Timčuka šogad uzstāsies ar skatuves vārdu Marta, dziedot Ginta Stankēviča dziesmu "Loving, Missing, Crying". Dziesmas vārdu autore ir pati Tatjana, savukārt Janas Kay dziesmu "Your Love Is On My Side" dziedās Lily.

Vienīgā dziesma latviešu valodā pusfinālā būs Gunāra Kalniņa "Ja nu", kuru izpildīs pats dziesmas autors. Dziesmas teksts tapis kopā ar Madaru Celmu. Paši savu dziesmu "L.O.V.E." piedāvās Ventspils jaunieši "C- Stones", bet grupa "Iedomu spārni" startēs ar Jāņa Dreiškina un Lauras Veisas kompozīciju "No Way Back". Konkursā dziedās arī Elīna Fūrmane, piedāvājot kompozīciju "Sight With Me", kuras vārdu tapšanā jaunajai autorei palīdzējis Māris Rumba.

Pieredzējušais Eirovīzijas dalībnieks Lauris Reiniks šogad konkursā piedāvās dziesmu "What About Your Heart" meiteņu grupas "4. elements" izpildījumā, bet Mārtiņš Freimanis piedāvās divas dziesmas - kopā ar Frediju Kiršteinu radīto dziesmu "Shut Up" dziedās Chilli, bet bijušie bērnu grupas "Dzeguzīte" dalībnieki Kārlis Būmeisters un Valters Frīdenbergs dziedās dziesmu "The War Is Not Over". Šogad konkursā piedalīsies arī daudzkārtējā Eirovīzijas nacionālo konkursu dalībniece Madara Celma, piedāvājot dziesmu "I Might Be The One".

Dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē šogad mūziķi iesniedza 64 dziesmas. Pusfināla dalībniekus noteica žūrija, kurā darbojās mūziķi, komponisti, televīzijas profesionāļi un mūzikas biznesa pārstāvji no vairākām Eiropas valstīm.

Latvija šajā starptautiskajā konkursā piedalīsies sesto gadu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu