Tuvinieki un domubiedri atvadās no literātes Saulcerītes Vieses

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apmēram simt cilvēku ceturtdien bija pulcējušies Rīgas krematorijā, lai atvadītos no mūžībā aizgājušās literātes Saulcerītes Vieses.

Atvadīties no rakstnieces un literatūrzinātnieces bija ieradusies arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kura Viesi pieminēja kā tuvu draugu un domubiedru, ar kuru kopā "izsapņoti vairāki sapņi, no kuriem diemžēl tikai daži īstenojušies".

"Saulcerīte Viese ir spējusi palikt bērns un saprast bērnus visu mūžu, palikt bērna ādā, un tas atspoguļojās viņas darbos," teica prezidente.

Atvadīšanās ceremonijā piedalījās arī Rīgas izpilddirektors Māris Tralmaks, Kultūras komitejas vadītājs Dainis Īvāns, vairāki pazīstami literāti, tostarp Jānis Peters, Inese Zandere, Knuts Skujenieks un Margarita Gūtmane.

Saulcerīte Viese mirusi 24.decembrī 72 gadu vecumā.

Viese sarakstījusi tēlojumus par Raiņa dzīvi "Randenes vasara" (1965), monogrāfiskas apceres par Aspaziju (1975) un Krišjāni Baronu ("Mūža raksts", 1985), kā arī tēlojumu un eseju krājumu "Radīšanas brīnums" (1980).

Rakstniece 1970.gadā ieguvusi filoloģijas zinātņu kandidātes grādu, 1985.gadā - LPSR Nopelniem bagātā kultūras darbinieka goda nosaukumu, bet 1990.gadā - Raiņa prēmiju. Saulcerīte Viese bija arī Latvijas Zinātņu akadēmijas goda locekle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu