Doma baznīcā notiks Ziemassvētku dievkalpojumi (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc remonta atvērtajā Doma baznīcā nedēļas nogalē notiks Ziemassvētku dievkalpojumi. Ziemassvētku dievkalpojumi notiks piektdien plkst. 18, sestdien un svētdien plkst. 12.

Eksperti baznīcu ir atzinuši par drošu, tāpēc apmeklētāju skaitu īpaši ierobežot nav plānots. "[Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris] Dambja kungs garantē drošību, tad viņa pienākums būtu sēdēt šeit pie kolonnas," jokojot sacīja arhibīskaps.

Arī Doma ērģeles, pretēji iepriekš paustajām bažām, ir noskaņotas un gatavas dievkalpojumiem un Vecgada vakara koncertam. "Tās ir atpūtušās un skan vēl labāk nekā skanējušas," aģentūrai BNS teica Vēstures un kuģniecības muzeja vadītāja Klāra Radziņa. Viņa piebilda, ka ērģelēm nepieciešama rekonstrukcija, kas šim instrumentam būtu jāveic ik pēc 20 gadiem.

Jau ziņots, ka Rīgas Domā pabeigta par bīstamām uzskatīto kolonnu apstīpošana un līdz ar to novērsti iespējamie draudi baznīcas apmeklētājiem. Kultūras ministre baznīcu slēdza 8. jūnijā pēc franču arhitekta Bruno Delāna (Bruno Deslandes) rekomendācijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu