Ziemassvētkos uz baznīcu dosies ceturtdaļa Latvijas iedzīvotāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gandrīz visi Latvijas iedzīvotāji svin Ziemassvētkus, bet svētku dievkalpojumu apmeklēt grasās ceturtā daļa iedzīvotāju, liecina "TNS Baltijas Datu nama" veiktās aptaujas rezultāti.

Kopumā 96% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem svin Ziemassvētkus. Gandrīz puse aptaujāto apliecinājusi, ka svētkus svin pēc kristiešu tradīcijām. Senlatviešu tradīcijas Ziemassvētku svinībās izmanto 15% Latvijas iedzīvotāju.

Ziemassvētku dievkalpojumus katru vai gandrīz katru gadu apmeklē ceturtā daļa iedzīvotāju, bet 34% iedzīvotāju norādījuši, ka dievkalpojumus apmeklē laiku pa laikam. Dievkalpojumus biežāk apmeklē sievietes, gados vecāki cilvēki, iedzīvotāji ar augstāko izglītību, lauku cilvēki.

Noskaidrojies arī, ka gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju saviem draugiem un radiem Ziemassvētkos sūta apsveikuma kartītes vai arī apsveikuma īsziņas uz mobilajiem telefoniem. Gandrīz piektdaļa Latvijas iedzīvotāju kā dāvanu šajos svētkos visvairāk vēlētos saņemt veselību (18%).

Nākamā visvairāk gribētā dāvana ir nauda, ko vēlētos saņemt 7% no Ziemassvētku svinētājiem. Iedzīvotāji arī sapņo par mobilajiem telefoniem vai tā priekšapmaksas kartēm, ceļojumu vai laimi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu