Desmit lietas, ko nepirkt uz Ziemassvētkiem (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Ziemassvētku dāvanu saraksta vajadzētu izslēgt koraļļu rotaslietas, krokodilādas priekšmetus, lai nemocītu sirdsapziņa par dabai nodarīto kaitējumu.

Organizācija, kuras galvenā mītne atrodas Šveicē, sastādījusi sarakstu, kurā ir 10 lietas, ko nevajadzētu iegādāties uz Ziemassvētkiem, jo tās saistītas ar apdraudētu dzīvnieku un augu sugu iznīcināšanu.

Jāizvairās pirkt arī tīģerādas priekšmetus, kā arī tīģerus mājas mīluļu lomai, uzsvērusi organizācija.

"Visa starptautiskā ar tīģeriem saistīto produktu tirdzniecība, vai tā būtu saistīta ar tradicionālo Āzijas medicīnu, suvenīriem vai veiksmes talismaniem, ir nelegāla," teikts Pasaules dabas fonda paziņojumā.

Tas pats attiecas uz jebkāda veida ziloņkaulu, jo ziloņkaula tirdzniecība apdraud ziloņu izdzīvošanu, kā arī šallēm, kas austas no Tibetas antilopju vilnas. "Lai iegūtu šo vilnu, antilope jānogalina," uzsvērts paziņojumā.

Aizliegta arī starptautiska tirdzniecība ar daudzām kaktusu sugām. Visbeidzot Pasaules dabas fonds iesaka nepirkt tādas iekārtas kā televizorus un stereosistēmas, kas patērē lielu daudzumu elektrības arī gaidīšanas režīmā, sakot, ka enerģijas patēriņš arī apdraud vidi.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu