Britu neatkarīgo filmu apbalvošanas ceremonija

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisora Maika Leiga aizkustinošā filma "Vera Drake", kurā stāstīts par nelegālu abortu veicēju piecdesmito gadu Londonā, Britu neatkarīgo filmu apbalvošanas ceremonijā guva vislielākos panākumus, saņemot sešas balvas - arī par labāko filmu un labāko režisoru.

"Vera Drake" galveno lomu tēlotāji Imelda Stentone un Fils Deiviss tika apbalvoti kā labākie aktieri.

Filma stāsta par sievieti, kas veic abortus un saskaras ar sabiedrības pretestību. "Vera Drake" guva līdzīgus panākumus arī Venēcijas filmu festivālā, saņemot "Zelta lauvu" kā labākā filma, turklāt par labāko aktrisi tika atzīta Imelda Stentone.

Par labāko dokumentālo filmu Britu neatkarīgo filmu apbalvošanas ceremonijā tika atzīta "Touching the Void", kurā atspoguļota alpīnistu Džo Simpsona un Saimona Jeitsa īstenotā "Siula Grande" virsotnes iekarošana Peru. Atpakaļceļā viņi gāja bojā.

Savukārt filma "Oldboy" saņēma balvu labākās ārzemju filmas kategorijā. Nežēlīgajā korejiešu filmā stāstīts par vīrieti, kurš uz 15 gadiem ieslodzīts viesnīcas istabā un alkst atriebības.

Londonā notikušajā ceremonijā otrdienas vakarā piedalījās daudzas kinoindustrijas slavenības - arī Kristians Sleiters, Kellija Brūka, Billijs Zeins un Džiliana Andersone.

Britu neatkarīgā kino balvas tiek pasniegtas kopš 1998.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu