"Fitch" pazemina Itālijas kredītreitinga nākotnes perspektīvu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Fitch Ratings
Fitch Ratings Foto: Reuters / Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch" piektdien pazemināja Itālijas kredītreitinga nākotnes perspektīvu no stabilas uz negatīvu, savu lēmumu izskaidrojot ar "jaunas un nepārbaudītas" koalīcijas valdības riskiem.

Ņujorkā bāzētās aģentūras paziņojumā teikts, ka tā paredz "fiskālu atslābumu" no jaunās populistu valdības puses, kas, iespējams, "Itālijas ļoti augsto valsts parāda līmeni vairāk eksponētu uz potenciāliem satricinājumiem".

Nākotnes perspektīva ir pazemināta gandrīz trīs mēnešus pēc tam, kad Itālijā pēc vēlēšanām pie varas nāca jaunā koalīcija, kuru izveidoja populistiskā Piecu zvaigžņu kustība (M5S) un galēji labējā Ziemeļu līga.

"Fitch" konstatēja, ka risks Itālijā ir pieaudzis kopš pēdējās kredītreitinga pārskatīšanas martā, ņemot vērā "ievērojamās politiskās atšķirības starp tās koalīcijas partneriem un nekonsekvenci" starp dažiem vēlēšanu solījumiem un "paziņoto mērķi samazināt valsts parādu".

Ziemeļu līga ir visietekmīgākā turīgajos Itālijas ziemeļos, savukārt M5S ir visstiprākā trūcīgākajos Itālijas dienvidos, un abām partijām ir atšķirīga ekonomiskā pieeja vairākos jautājumos, tostarp nodokļu jomā.

"Nav skaidrs, kā šis politiskais saspīlējums tiks atrisināts," konstatēja "Fitch".

Itālijas ekonomiku smagi skāra 2008.gada globālā finanšu krīze un eirozonas parādu krīze. Valsts ekonomikas izaugsme ir atjaunota, tomēr vēl pastāv dziļas strukturālas problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu