Krējuma „Aperitīvs”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā kā vārdu norīšana kaitē veselībai un bojā kuņģi, mūsu pagājušās nedēļas jaunumus un atklājumus ļausim uzzināt arī jums. Ja mazliet paokšķerējam šā vakara sižetos, apsolu, ka paviesosimies rudens smaržu pasaulē un uzzināsim kā latviešu puikas no “Cosmos” brauca ciemoties uz Krieviju. Bet vispirms sasildīsimies ar “Aperitīvu”.

Tunisijā kroni pinu...

Svētā musulmaņu gavēņa ramadana un Tunisijas prezidenta vēlēšanu laikā, pieczvaigžņu viesnīcā notika arī Latvijas skaistāko puišu un meiteņu kronēšanas pasākums. Svešajā zemē bija ieradies ievērojams latviešu desants, ar slaveno banketu rīkotāju un žūrijas pārstāvi Mārtiņu Rītiņu priekšgalā, kurš gan vietājās gavēšanas tradīcijas neievēroja. Par Mis Latvija 2004 tika kronēta vienīgā tumšmate 21 gadu jaunā jelgavniece Agnese Krustiņa. Bet titulu Misters Latvija ieguva kuldīdznieks Renārs Mangužs.

Kurmīšu, sniegbaltīšu un puķu anšu svētki

Pagājušajā ceturtdienā pirmo reizi Latvijā tika svinēta Starptautiskā animācijas diena, kas dibināta tikai pirms diviem gadiem Francijā, svinot Emīla Reino optiskā teātra demonstrācijas simtgadi. Šis Reino atklājums uzskatāms par vienu no zīmētās animācijas pamatprincipiem un 1892. gada 28. oktobris kļuva par animācijas dzimšanas dienu. Latvijā šie svētki tika svinēti ar animācijas plakātu izstādes atklāšanu. Tajā sastopas gan latviešu klasiķa Arnolda Burova un “Avārijas brigādes” tēli ar Disneja Mikipelēm un septiņiem rūķīšiem, gan franču un vācu animētie varoņi. Bet svētku sakarā tikai divos seansos Rīgā bija skatāma viena no pasaules animācijas pērlēm – pirms 50 gadiem Lielbritānijā tapusī Džordža Orvela politiskā romāna “Dzīvnieku ferma” ekranizācija.

Eminems dušī Bušu

Ja ne gluži orveliska “Dzīvnieku ferma”, tad neapšaubāmi skarbs un emocionāli piesātināts darbs bez jebkādiem politiskiem zemtekstiem izdevies baltajam hiphoperim Eminemam. Dažas dienas pirms rīt gaidāmajām ASV perzidenta vēlēšanām arī Eminems pieslēdzies prezidenta Buša lamāšanai ar videoklipu dziesmai Mosh no gaidāmā albuma Encore. Supermena un japāņu animē tradīcijās veidotā animētā videoklipa un dziesmas pamatdoma ir tāda, ka nav vairs spēka dzīvot tādā Amerikā, kādu ir izveidojis Bušs, tāpēc visiem, kas jūt pāridarījumu, ir jādodas un viņš jāizbalso. (padzied...)

Roda dienas un nedienas

Rods Stjuarts šajās dienās uzstājas tiesnešu priekšā. Piesmakušās cigāru un viskija balss īpašnieku tiesā iesūdzējuši trīs koncertrīkotāji, jo Stjuarts neesot viņiem atmaksājis avansu 780 tūkstošu dolāru apmērā par atceltu koncertturneju pa Meksiku un Dienvidameriku. Domājams gan, ka šīs summas atdošana dziedātājam milzu robu budžetā neiecirtīs, jo Roda jaunākais albums Stardust... The Great American Songbook, Volume 3 jau nopelnījis 240 tūkstošus dolāru un pirmo reizi pēc ceturtdaļgadsimta pārtraukuma Stjuarts atkal ir pirmajā vietā Amerikas topu tabulās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu