Mūziķi un Latvijas armija veido video klipu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā jau katrs novembris, arī šis pienācis svētku gaidās. Ziemas saulgriežiem vēl tā kā par agru, bet Latvijas valsts jubileja gan tepat uz sliekšņa. Turpmākās minūtes pakavēsimies Ādažu poligonā, kur, piedaloties šķietami tik nesavienojamiem personāžiem kā mūziķi un Latvijas armija, tapa patriotiskas jūtas raisošas dziesmas videoversija. Un mums atkal bija iespēja ielūkoties šī darba tapšanas aizkulisēs!

Šis nav kaujas lauks un šeit nenotiek arī armijas manevri. Ādažu poligonā top radošās apvienības Labvakar videoversija Raimonda Paula dziesmai “Kurzemes mežs”, kas savulaik kopā ar Pēteri Pētersonu rakstīta izrādei ‘Tikai muzikants”. Pasākums vērienīgs , jo kopā ar radiokori un Anci Krauzi, filmēšanā piedalās arī Latvijas armijas puiši, kam notiekošais ir kā patīkams izņēmums dienesta ikdienā. Todien viņus komandēja režisore Svetlana Rudzīte un operators Haralds Vecvagars.

Pārbaudīt notiekošo un paostīt dūmu smaku ieradās arī dziesmas autors

R.Pauls “ Latviešu estrāses koncertos visi pie tā jau ir pieraduši!”

Esam pieraduši pie dažādi izklaidējošiem pop un rok klipiem. Šeit filmētais šķiet domāts citām emocijām.

R.Pauls “Mēs esam pazaudējuši šīs patriotiskās izjūtas, kas bija Atmodas laikā. Nekas nav sliktāks.”

Bet mēs, atrodoties aukstajā rudens dienā kopā ar filmētājiem mežā, novērojām armijas dzīves cienīgas ainas.

R.Pauls - Ja šis gabals ko pateiks, radīs kādu noskaņu, tad savu mērķi esam sasnieguši.

Vai šis dziesmas ritmi ir īstie, lai raisītu lepnuma un patriotisma jūtas pret savu valsti, jāizlemj katram pašam, jo videoversiju skatītājiem paredzēts rādīt atbilstošu noskaņu laikā - Lāčplēša dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu