Festivālā "Arēna" Mūzikas akadēmijā atskaņos jauno autoru darbus (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Mūzikas akadēmijas zālē piektdien notiks koncerts, kurā orķestris "Sinfonia Concertante" Andra Vecumnieka vadībā atskaņos virkni jauno autoru darbu.

Koncertā skaņēs Mūzikas akadēmijas kompozīcijas nodaļas studentes Anitas Miezes darbs "Conversio kamerorķestrim", Lietuvas pārstāves – Jaustes Janulītes "Baltā mūzika", kas komponēta 15 stīgu instrumentiem, tāpat orķestris atskaņos akadēmijas trešā kursa studentes Anitras Tumševicas "Adagio" kamerorķestra sastāvam. Jura Karlsona kompozīcijas klases audzēkne Linda Sārne piedāvās skaņdarbu "Mežonīgie zirgi" soprānam un kamerorķestrim. Solo dziedās Baiba Berķe, bet 20003. gadā Pētera Plakida kompozīcijas klasi absolvējusī Mārīte Dombrovska iepazīstinās ar Koncertu klarnetei un kamerorķestrim, kurā klarnetes solo spēlēs Guntis Kuzma. Koncertu noslēgs Mūzikas akadēmijas studenta Kristapa Pētersona skaņdarbs "Lietus izsaukšana". Tas paredzēts orķestrim un sitaminstrumentiem. Orķestris "Sinfonia Concertante" dibināts 2002. gadā, apvienojoties jauniešiem, kuri vēlējās muzicēt noteiktā sastāvā un noteikta diriģenta vadībā. Orķestra kodolu veido Latvijas Mūzikas akadēmijas vecāko kursu studenti un absolventi. Orķestri vada Andris Vecumnieks, kurš 2001. gadā absolvēja Viestura Gaiļa operas un simfoniskā orķestra diriģēšanas klasi. Viņš ir arī Emīla Dārziņa mūzikas skolas un Latvijas Mūzikas akadēmijas simfonisko orķestru diriģents un sadarbojas ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Koncerts notiks plkst.15.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu