Krējuma Šikā modes dizaineru īstenojumi dzīvē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tumsa aiz loga esošajam gadalaikam piestāv arī pēc krāsas, bet tāpat rudens/ziemas sezonā neiztikt bez kažokādas – gan milzīgos kažokos un mēteļu apkaklēs, gan somiņās, kas līdzinās maziem, spalvainiem zvēriņiem, un pat šikos svārciņos, kas izskatās kā mugurā uzvilkts kazlēns. Modes dizaineriem galva pilna traku ideju, un to īstenojums dzīvē ir mūsu šāvakara šiks!

Sanda Krasta: „Uz šīs Mazajā Ģildē uzrīkotās mēles pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadīta pirmā Rīgas modes nedēļa. Pasākums īpašs ne tikai modes, bet arī īpašo viesu dēļ.”

Pasaulslavenā zīmola “Cacharel” skate, šķiet, bija visvairāk gaidītā šā pasākuma daļa. Arī Latvijas publikai unikāla iespēja apskatīt nākamā gada pavasara/vasaras kolekciju. Krāsainība, asimetrija, vieglums un iespēja uzvilkt arī ikdienā. Kā otrs pasaulē vairāk vai mazāk zināmais modes nams skatē piedalījās “Jitrois”, kas dēvēts arī par ādu karali un uz Rīgu atveda aukstajam gadalaikam tik atbilstošos ādas izstrādājumus. Lai gan augstās modes kolekcija, tā piestāvēs arī dubļainajām pilsētas ielām. Mūsu pievienošanās Eiropas Savienībai modes meku pārstāvjiem izraisījusi plašu interesei arī par baltiešu skatu uz pasauli. Modes dienām īpašu auru piešķīra Eiropā atzīti modes mediji, kurus respektē un ar kuriem rēķinās.

Dace Vaivara: “Kā jau atzīmēja ārzemju preses pārstāvji, mums ir iespēja attīstīties un augt.”

Publiku pārsteigt izdevās arī Latvijas dizaineriem, kas Modes nedēļas ietvaros izrādīja pilnīgi jaunas kolekcijas kā īpašu “Veltījumu Rīgai”, gan arī iepriekš radītus darbus. Jūsu uzmanībai – Dāvids...

Bruno Birmanis: „Tikai apliecinājās, ka daži dizaineri Latvijā ir un daži tiešām labi.”

Gianni Bertasso: „Var redzēt atšķirību starp profesionāliem māksliniekiem, kuriem ir savs stils, un tiem, kas no Eiropas modes tomēr atpaliek. No kolekcijām gribētu izcelt Dāvidu, dendijiskos Mari un Rolu un noteikti Natāliju Jansoni.”

Pikanti minimālistiskā un askētiskā stila piekritēja Natālija Jansone, šķiet, pārsteigusi pati sevi, radot krāšņo „Cirku”. Kurš teicis, ka doties pretī skaistajam rudenim nevar zaķgalvā un sarkaniem gumijniekiem kājās? Parīzē un Milānā modes skates ir gadu gaitā smalki izkopta tradīcija. Cerams, laika gaitā arī pašmāju modeles tepat Rīgā demonstrēs pasaules slavenāko dizaineru oriģinālkolekcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu