Nadals vairāk nekā 4 stundu ilgā cīņā sasniedz "US Open" astotdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: Reuters/LETA

Pasaules vīru tenisa ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas piektdien Ņujorkā grūtā cīņā, kas ilga teju četras ar pusi stundas, sasniedza ASV atklātā čempionāta "(US Open") astotdaļfinālu.

Titulētais spānis trešās kārtas cīņā ar 5-7, 7-5, 7-6 (9:7), 7-6 (7:3) uzvarēja augumā raženo Krievijas tenisistu Karenu Hačanovu, kurš pasaules rangā atrodams 26.pozīcijā.

Abiem tenisistiem šī bija piektā savstarpējā spēle un Nadals svinēja piekto panākumu, taču atzina, ka šoreiz pret 22 gadus veco un 1,98 metrus garo Hačanovu bijusi ļoti smaga cīņa.

Nadals zaudēja pirmajā setā un otrajā divas reizes bija iedzinējos ar breiku, tomēr spēja tos atspēlēt un panākt izlīdzinājumu. Otrajā setā pie rezultāta 5-5 spēlē bija 12 minūšu pauze, kuras laikā Artūra Ēša vārdā nosauktajam kortam tika pārlaists jumts, jo sākās viegls lietus.

Pēc pauzes Nadals uzvarēja divos geimos pēc kārtas, panākot pa setiem neizšķirtu, bet pēc tam nākamajos divos setos bija labāks taibreikos, lai gan ceturtajā setā Hačanovs neizmantoja vienu setbumbu. Uzvara Nadalam nāca ļoti smagi, jo piemēram trešā seta taibreikā viņš izšķirošo punktu guva, kad abi tenisisti kopā bija izdarījuši 39 sitienus.

"Izglābos no ļoti smagas situācijas," pēc mača paziņoja ranga līderis.

Nākamajā kārtā Nadals, kurš aizstāv pērn izcīnīto šo sacensību uzvarētāja titulu, tiksies ar Nikolozu Basilašvili no Gruzijas, kurš rangā atrodas 37.pozīcijā. Gruzijas tenisists trešās kārtas cīņā ar 6-3, 6-4, 1-6, 7-6 (7:4) uzvarēja ranga 66.raketi Gido Pelju no Argentīnas.

Sacensības turpina arī 2009.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Huans Martins del Potro no Argentīnas. Pasaules ranga trešā rakete piektdien ar 7-5, 7-6 (8:6), 6-3 uzvarēja spāni Fernando Verdasko, kurš rangā atrodams 32.pozīcijā.

Del Potro nākamais pretinieks būs 21 gadu vecais horvāts Borna Čoričs no Horvārtijas.

Savukārt pērnā gada sacensību finālists Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kurš turnīrā izlikts ar piekto numuru, ar 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-4 uzvarēja kanādieti Denisu Šapovalovu.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja šo sacensību 2016.gada čempions Stans Vavrinka no Šveices, kurš trešās kārtas cīņā ar 6-7 (6:8), 4-6, 3-6 kapitulēja Milošam Raoničam no Kanādas, kurš rangā ieņem 24.vietu, kamēr Vavrinka šobrīd atrodas vien 101.pozīcijā, jo iepriekš ilgi nespēlēja veselības problēmu dēļ.

Tāpat sacensības turpina turnīrā ar devīto numuru izliktais austrietis Dominiks Tīms un mājinieku favorīts Džons Isners, kuram turnīrā ir 11.numurs.

Jau ziņots, ka Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis pagājušajā nedēļā cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu